Szexi ételek és meglepő afrodiziákumok – túl a csokin, osztrigán és ananászon

vacsora, randi, afordiziákum, vágyfokozó ételek
Shutterstock - Ground Picture
vágyfokozó afrodiziákum étel
Osztriga, csoki, ananász – ezek a legismertebb afrodiziákumok. De mi lenne, ha azt mondanánk, ennél kreatívabb is lehetsz, ha az ételekkel akarsz csábítani? Lássuk miből főzhetsz!

Az emberiség már az ókorban felismerte, hogy bizonyos ételek pozitív hatással lehetnek a vágyfokozásra és a teljesítőképességre. A romantika és az intimitás megélése nemcsak a lelki kapcsolódáson múlik, hanem a fizikai jólléten is. Összegyűjtöttünk ezért hat olyan élelmiszert, amelyekről talán nem is gondoltad volna, hogy segíthetnek még izgalmasabbá tenni a hálószobában töltött pillanatokat, vagyis afrodiziákumok.

afrodiziákum, randi, vacsora, vágyfokozás
Tudtad, hogy ezek az ételek is afrodiziákumok? 
Forrás: Shutterstock

Meglepő afrodiziákumok - Vágykeltő ételek, amik megfűszerezik az együttlétet

  • Gránátalma

Az egzotikus gránátalma nemcsak a szemet gyönyörködteti, de a vágykeltés mestere is. A gránátalma köztudottan javítja a vérkeringést, ami fokozott érzékenységet és intenzívebb élvezetet eredményezhet. Továbbá kutatások igazolják, hogy jótékony hatással van a merevedési zavarokra, és az öregedés lassításában is szerepe lehet, így fiatalos energiával vethetjük bele magunkat a szenvedélyekbe.

  • Füge

Másik ismert afrodiziákum a mediterrán gyümölcsligetekből a füge. Aminosavai fokozzák a nemi hormonok termelését, magas cukor- és kalóriatartalma pedig segít, hogy tovább bírjuk az ágyban. Magas vitamin- és antioxidánstartalma javítja az állóképességet, mely szintén nem utolsó szempont...

  • Sáfrány

A sáfrány nem csupán az ételek királya, hanem az együttlétek megfűszerezője is. Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy pozitívan hat a potenciára és az általános keringésre, különösen az alsó testfél vérellátásának fokozásával. Egy csipetnyi sáfrány a vacsorában nemcsak ínycsiklandó, különleges hatását az ágyban is élvezhetjük.

  • Gyömbér

Gondoltad volna, hogy a gyömbér nem csak megfázásra jó? Bizony, a hálószobában is remek szolgálatot tehet. Élénkíti a vérkeringést és felfokozza az izgalmat, így közvetve hozzájárulhat az erőteljesebb orgazmushoz és a hosszabb teljesítményhez. Egy szelet gyömbéres sütemény pedig tökéletes kiegészítője lehet az előjátéknak.

  • Zeller

Ha afrodizákumokra gondolunk, talán a zeller az utolsó, mely eszünkbe jut. Pedig vágyfokozó hatását már az ókori görögök is ismerték. Egyes hatóanyagai serkentik az agyalapi mirigy működését, ahol a vágykeltő hormonok is termelődnek. Növeli a keringést az alsó testtájékon, így elősegíti a férfiak merevedését és a női orgazmus intenzitását. 

  • Tojás

A tojás gazdag vitaminokban és fehérjékben, amelyek serkentik a spermiumok termelődését és növelik az erekciós képességet. Egy frissen készített tükörtojás az ágyba hozva tehát nemcsak finom, de jótékony hatású is lehet – egy romantikus reggel tökéletes kezdete.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.