Senki nem hiszi el, mit művel nyereményével a lottónyertes: „Miért tennéd ezt?"

milliomos lottó lottómilliomos
Amikor Chris Dell megnyerte az életét megváltoztató, közel 47 millió forintnak megfelelő összeget a lottón, egy percig sem habozott: úgy döntött, a nyereményből minden egyes kollégáját meglepi egy bónusszal.

Chris Dell, egy angliai raktározási vállalkozás tulajdonosa, nem mindennapi nyereményt aratott egy lottósorsoláson: 47 millió forintnak megfelelő összeget vihetett haza. Azonban ahelyett, hogy saját magára fordította volna az egészet, úgy döntött, hogy csapatának tagjait is meglepi egy-egy 467 ezer forintos bónusszal, hogy együtt ünnepelhessenek. Szokatlan, de csodálatra méltó gesztusáról így mesélt: „A csapatom segítette a céget növekedni, így ha a cég jól jár, mindannyiunknak jól kell járnia.”

lottó, lottónyertes, lottószelvény
Nem tartja meg csak magának nyereményét a lottónyertes
Forrás: Shutterstock

A lottónyertes szétosztogatja nyereményét: „Nem hiszem, hogy kapzsi lennék"

Amikor Chris megtudta, hogy 47 millió forintnak megfelelő összeget nyert, az örömtől könnyekben tört ki, de számára a boldogság megosztásánál nem volt fontosabb: „Mindig azt gondoltam, ha szerencsés vagyok, miért ne mosolyogtassak meg másokat is?” – mondta. Úgy érzi, a csapatával együtt érték el azokat az eredményeket, amelyek most lehetővé tették számára, hogy ilyen bőkezű ajándékkal lepje meg őket. „Ha gondoskodsz a csapatról, a csapat is gondoskodik rólad” – vallja, ezzel is hangsúlyozva, mennyire fontos számára a kollektív siker. Chris számára ez nemcsak anyagi támogatás, hanem egy gesztus, amellyel köszönetet mond mindazért, amit együtt elértek, és megmutatja, mennyire értékeli az együttműködés erejét.

Chris így nyilatkozott: „Tíz emberünk van a csapatban, és ebből 10 000 fontot kapnak (4,67 millió forint - a  szerk). Fejenként 1000 fontot (467 000 forint - a szerk.). Az emberek azt kérdeznék, 'Miért tennéd ezt?' Azért, mert mi egy csapat vagyunk. A csapatunk segít az üzlet fejlődésében, és szeretném azt hinni, hogy ha te vigyázol a cégre, akkor a cég is vigyáz rád."

Hozzátette: „Nem hiszem, hogy kapzsi lennék – ha szerencsém van, mindig úgy érzem, másnak is örömet kell szerezni. Terjesszük a szeretetet, terjesszük a boldogságot. Ne legyünk kapzsik, osszuk meg másokkal is.” Chris arra is kitért, hogy a nyeremény segíteni fog helyi jótékonysági szervezeteket: „Csodálatos érzés, hogy a helyi jótékonysági szervezetek is részesülnek ebből. Egy ilyen összeg rengeteget jelenthet sok szervezetnek.” 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.