„Minden célom, hogy ott legyek veletek, otthon" - Így búcsúzott családjától Suhajda Szilárd

emlékezés Legindi Tímea Mount Everest Suhajda Szilárd
Vasárnap este vetítették le a 2023-ban elhunyt hegymászóról szóló dokumentumfilmet. Suhajda Szilárdra a felesége, édesapja, és a barátai emlékeztek.

Tavaly az egész ország szorított Suhajda Szilárdért, aki oxigénpalack nélkül vágott neki a Mount Everest meghódításának. Szilárd azonban nem tudta teljesíteni célját, eltűnt a hegyen. Napokig keresték, majd május 26-án bejelentették, hogy nem kutatnak utána tovább. A holttestét azóta sem találták meg.

Suhajda Szilárd
Vasárnap este, október 6-án vetítették le a Suhajda Szilárdról szóló dokumentumfilmet
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Minek ment oda - A film Suhajda Szilárdról

Minek ment oda - ezzel a címmel vetített dokumentumfilmet Suhajda Szilárdról vasárnap este Spektrum. Az egyórás alkotásban megszólal az elhunyt felesége, édesapja, testvére és a barátai is. Szilárdról is láthatunk korábbi felvételeket, köztük azt az üzenetet, amit utoljára küldött könnyes szemmel feleségének és kisfiának, Somának.

„Tudom, hogy már elköszöntünk, de szeretném elmondani, hogy a világon legjobban Titeket szeretlek. Életem szerelme, Timi, és drága kisfiam Soma. Nagyon magasra fogok menni, de aztán nagyon sietek hozzátok haza. Nagyon hiányoztok, nagyon sokat jelent, hogy bíztok bennem. Minden célom, hogy ott legyek veletek, otthon" - mondta Suhajda a csúcstámadás előtt.

Legindi Tímea, Szilárd felesége az utolsó beszélgetésükről ezt mondta: „Négyszer rákérdeztem, biztos-e abban, hogy visszatér. Azt mondta, hogy igen."

Tímea a férje halála óta újra fut, azt mondja, kicsit olyan, mintha fájdalomcsillapítót venne be.

„Amikor fúj a szél, akkor eszembe jut mindig Szilárd" - idézte az özvegyet a Bors

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.