A kedvenc kutyafajtád sokat elárul a személyiségedről

Kutya, kutyafajták, személyiség
Shutterstock/Halfpoint -
kutyák személyiség Házi kedvenc tulajdonságok
Az emberek gyakran olyan kutyát választanak, amely leginkább illik a személyiségükhöz. Ösztönösen egy olyan fajtára esik a választásuk, amelynek jelleme tükrözi a sajátjukat. Vajon mit árul el rólad a kedvenc kutyafajtád?

Sok mindent elárulhat rólunk, hogy milyen kutyafajtát választunk magunk mellé. Minden fajtának megvannak a maga egyedi és sajátos jellemzői, tulajdonságai és gondozási igényei. Gyakran ösztönösen olyan kedvencet választunk, amely a személyiségünkhöz passzol. Tudd meg, hogy mit mesélhet rólad a kedvenc kutyafajtád!

kutyafajták, kutya, személyiség
Ahány kutya, annyi személyiség, egyedi tulajdonságaik pedig gyakran jellemzőek a gazdikra is.
Forrás: Shutterstock/Harbucks

Valóban illik egymáshoz a kutya és a gazdi személyisége?

Te is észrevetted már, hogy kutyatartó barátaid és ismerőseid gyakran hasonló tulajdonságokkal bírnak, mint a kedvencük? Ezt a jelenséget a 101 kiskutya című mesefilm egy jelenete is tükrözi, ahol nem annyira a belső, mint inkább a külső jellemzők alapján mutatják be, hogy a kutyát sétáltató gazdik mennyire hasonlítanak a kutyusaikra, vagy éppen fordítva. Vegyük például a Jack Russell terriert, amelynek gazdáit hűséges, segítőkész, barátságos és jó hallgatóságnak tartják. A Cocker spánielt kedvelők ezzel szemben magukat kíváncsi, családcentrikus személyiségként jellemzik. 

Akiknek Springer spánieljük van, azokat a leghagyománytiszelőbb, legvisszafogottabb és legpontosabb embereknek tartják. míg a Border terriert választók a legelbűvölőbb, legélénkebb és legenergikusabb személyiségek. 

Eközben a Cocker spániel gazdáiról azt mondják, hogy a legkreatívabbak és családcentrikusabbak, míg a Staffordshire bullterriert kedvelők a leggyengédebbek. A miniatűr Schnauzer rajongóit pedig a leghűségesebb, legmegbízhatóbb személyek között tartják számon.

Mit árul el rólad a kedvenc kutyafajtád?

Jack Russell Terrier 

- Hűséges  
- Megbízható  
- Segítőkész  
- Becsületes  
- Jó hallgatóság  

Cocker spániel 

- Hűséges
- Segítőkész
- Megbízható
- Kíváncsi
- Családcentrikus

Whippet  

- Szereti az új élményeket  
- Számos hobbija van  
- Kalandvágyó  

Golden Retriever

- Érzelmileg stabil  
- Pozitív gondolkodású  
- Vidám  

Miniatűr Schnauzer  

- Lelkiismeretes  
- Szervezett  
- Szabálykövető  

Pomerániai törpespicc  

- Együttműködő  
- Extrovertált  

Staffordshire bullterrier

- Gyengéd  
- Nyitott

Sok kutyagazda szívből választja ki a számra megfelelő fajtát, nem pedig az észérvek alapján. Fontos azonban, hogy új kedvencünk kiválasztásakor figyelembe vegyük a fajta sajátos igényeit, különösen a mozgásigényét. 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.