Ezt az 5 perces házimunkát végezd el és jobb lesz a szexuális életed

szex, kommunikáció
Shutterstock - PeopleImages.com - Yuri A
libidó rendetlenség szex
A szakértők szerint pofonegyszerű oka lehet annak, ha hanyatlóban van az intim életed. Előfordul, hogy a jó szex érdekében csak egy picit kell változtatni a szokásaidon.

Hogy mitől lesz jó a szex, arra már sokan, sok féle választ adtak, ám most egy teljesen új megközelítés is napvilágot látott. A kutatások szerint van, hogy csak egy apró szokáson kell változtatni: 5 perc házimunka csodákat tehet. 

szex, kommunikáció
A jó szex a renden is múlhat
Forrás: Shutterstock

„A rendetlenség megöli a libidót”

A szakértők szerint sokat segíthet a szexuális élet fellendítésén sokat segíthet, ha rendet teszünk a hálószobában.  „A tanulmányok azt mutatják, hogy  a rendetlenség megöli a libidót. A rendetlen és rendezetlen tér stresszt okozhat, ami nem tesz jót a szexuális életünknek” – magyarázta Portia Brown szexuálpszichológus a The Guardiannek.

Kevésbé tudsz ellazulni

Ha rendetlenség van körülötted, előfordul, hogy szex közben azon kapod magadat, hogy azon gondolkozol, hogy el kellett volna pakolni a szennyest, de akár a tiszta ruhakupac is bezavarhat abba, hogy elengedd magad.  Cam Fraser szakember szerint „a hálószobában mindennek olyannak kell lennie, mint egy kis szentélynek.”  

Szánj öt percet a rendrakásra szex előtt

 - tette hozzá. 

Mennyi idő számít normálisnak szex nélkül?

 „A párok libidója eltérő, ezért míg egyeseknek elég a ritkább szexuális élet, másoknak gyakrabban van szükségük az intimitásra ahhoz, hogy elégedettek legyenek. Ez csak akkor jelent problémát, ha egy adott páron belül libidó eltérés van” - vélekedik Kimberly Resnick Anderson szexuálterapeuta. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.