A TikTok-bűvész állítja, olvas a gondolataidban: kártyatrükkel bizonyítja, hogy igazat mond

kártya, kártyatrükk, bűvész, bűvésztrükk, bűvészmutatvány
Shutterstock - H_Ko
trükk bűvész TikTok
Érezted már úgy, hogy olvasnak a gondolataidban? Egy TikTok-bűvész nem kevesebbet állít, minthogy ő is ezt teszi, de képernyőn keresztül. Az ijedt felhasználók jó részét meg is győzte arról, hogy gondolatolvasó, hiszen mi mással magyarázható, hogy újra és újra kitalálja a választásaikat?

Egy TikTok-bűvész megdöbbentette a közösségi média felhasználóit egy olyan kártyatrükkel, amelyre nincs más magyarázat, csak a gondolatolvasás. Alakazammagicshop névre hallgat a „varázsló”, aki azzal kavart nagy port, hogy látszólag olvas a videóját megnézők gondolataiban. Ez több százezres tömeg gondolataiban történő vájkálást jelent, ugyanis ennyien látták a férfi bűvészmutatványát, ami valóban lenyűgöző.

TikTok, bűvész, kártya, francia kártya, kártyapakli, bűvésztrükk
A TikTok-bűvész azt állítja, hogy olvas a gondolatainkban
Forrás: Shutterstock

Válaszd a TikTok-bűvész bármelyik kártyáját, akárhányszor, és döntsd el, olvas-e a gondolataidban

A bűvész öt kártyát mutat, és megkér, hogy válassz egyet; ha az eltűnik a trükk végére, akkor „olvasott a gondolataidban”. A pikk király, a treff dáma, a kőr bubi, a káró király és a kőr dáma lapjait látod, a bűvész, miután kiveszi a kártyák közül azt, amelyiket szerint választottad,megmutatja a maradék négy lapot, ás lám, tényleg nincs köztük a választásod. Akárhányszor választasz, akármelyik lapot, ha mindig másikat, ő akkor is tudni fogja, melyiket vegye ki a pakliból. A felhasználók fejvesztve ünnepelték a fiatal férfit, és „fantasztikus médiumnak” kiáltották ki, akinek lehetetlen túljárni az eszén.

Valóban gondolatolvasó lenne? Nem mindenki gondolja így. Akadtak szemfüles felhasználók, akik hamar rájöttek a trükk mikéntjére, azaz, hogy amikor a bűvész újra megmutatja a lapokat, azok mások, mint eredetileg voltak, például, a káró király simán treff királlyá válik stb. 

Néhány felhasználó bosszankodott az átverésen, de sokan kiálltak a TikTok-bűvész mellett, mondván, ez az egyik legrégebbi kártyatrükk, és kimondottan szórakoztató. Azt már kevesebben fejtették meg, hogyan változnak át a kártyalapok, de erre is megvan a magyarázat, nincs szükség hozzá másra, mint olyan kártyalapokra, amelyeknek a két végén más a jel — pl. a tetején treff a király, az alján káró — és némi kézügyességre.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.