Csomagolási tippek, ha csak egy kézipoggyásznyi helyed van

Shutterstock/A.D.S.Portrait -
utazás repülő tippek-tanácsok nyaralás
Mutatjuk mit és hogyan pakolj. Ezek a csomagolási tippek jól jöhetnek, hogy semmi lényeges ne maradjon otthon

Nem csak a kezdő utazók, hanem akár még a rutinosabb világjárók számára is okozhat nehézségeket, hogy mi kerüljön a kézpoggyászba. Ezek a csomagolási tippek viszont segíthetnek abban, hogy minden ott legyen veled, amire valóban szükséged van az utazásod során.

csomagolási tippek
Csomagolási tippek: Érdemes olyan táskát választani, aminek több zsebe van.  
Forrás: Shutterstock

Íme az alap csomagolási tippek, hogy vígan elférj akár egy kézipoggyásznyi méretű táskába is!

Itt a nyár és vele együtt a nyári szabadságok ideje is, amikor sokan terveznek külföldi vakációt. A repülős utazás költségein sokat spórolhatunk, ha csak egy kézipoggyászt viszünk magunkkal, mert ez legtöbbször külön felár nélkül magunkkal vihetjük. Fontos, hogy okosan és praktikusan pakoljunk, különösen nőként. Íme néhány hasznos tipp, hogyan érdemes összeállítani a kézipoggyászt. Ha okosan és átgondoltan pakolsz, akár még egy hétre elegendő holmid is elférhet egy hátitáskában, főleg nyáron.

Ha csak egy kézipoggyásznyi hely áll rendelkezésedre, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a táska. Érdemes olyan táskát venni, aminek a méretei megegyeznek a légitársaságok által közé tett méretekkel. Nincs is annál rosszabb, mintha a reptéren, felszállás előtt derül ki, hogy sajnos mérethatár túllépés miatt mégis fizetnünk kell a csomagunkért. A táska mérete mellett a súlykorlátozásról se feledkezz meg! Ezek mellett praktikus olyan táskát választani, aminek több zsebe, tároló része is van, mert ez is segíti a holmik rendszerezését. 

  • Írj listát!

Kezd a csomagolást azzal, hogy összeírod, mire is lehet szükséged az utazásod során. Sorolj fel mindent, ami csak szóba jöhet. Ez a lista végig segítségedre lesz, hogy ne maradjon ki semmi fontos a csomagodból és hogy lásd, mi az, amit esetleg még be kell szerezned a nyaraláshoz. Ha szedned kell bármilyen gyógyszert, ezeket is feltétlen tüntesd fel a csomagolási listádon. 

  • Ne az utazás hossza alapján pakolj!

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a hét minden napjára új ruhát akarunk becsomagolni, ami lássuk be, szinte esélytelen, hogy egy kisebb táskába beférjen. Gondoljuk át, hogy mire lesz a legnagyobb szükségünk. Ha például aktív pihenést tervezünk, akkor tegyünk be az időjárásnak megfelelő túraruhát, ha elegánsabb program is várható, akkor alkalmi viselet kerüljön a kézipoggyászunkba. Az utazáshoz kényelmes és multifunkcionális cipők ajánlottak. Például egy elegánsabb sportcipő vagy bőrszandál, ami alkalmas városnézésre és esti programokra is. Mivel korlátozott a rendelkezésünkre álló férőhely, az egyik trükk az, hogy ruháink esetében válasszunk egy egységes színsémát. A könnyen kombinálható alapdarabok többször is felvehetőek. A szolid színek és klasszikus minták segítenek abban, hogy jól variálható legyen minden ruhadarab. Így kevesebb ruhát vihetsz magaddal, de mégis sokféle összeállítást készíthetsz belőlük.

  • Lényeges a méret és kiszerelés

Mivel a repülőtársaságok szigorúan veszik hogy maximum milyen mennyiségű és kiszerelésű folyadékot vihetünk fel magunkkal az utastérbe, válasszunk ennek megfelelően sampont, krémet és az egyéb nélkülözhetetlen piperecikkeket. Csak a legszükségesebbeket vidd magaddal. További helyet szabadíthatunk fel, ha olyan termékeket választunk, amelyek kettős hatásúak, például sampon és balzsam, naptej és alapozó egyben, vagy olyan rúzs, amit pirosítóként is használhatunk.

  • Ne hajtsd, hanem tekerd!

A ruhák csomagolásánál ne hajtogassuk, hanem szorosan tekerjük fel azokat. Ez az a csomagolási tipp, amit mindenképp érdemes kipróbálnod, meg fogod látni mennyivel praktikusabb és ezen felül a ruháink is kevésbé gyűrődnek így a szállítás során. Ez a módszer nem minden ruhadarabnál alkalmazható, például egy selyemblúznak nem tesz jót, ezeket a ruhadarabokat inkább tedd majd a táskád legtetejére.

  • Szívd ki a levegőt!

A kézipoggyászban lévő hely maximalizálása érdekében használjunk speciális vákuumos tárolótasakokat amelyek a levegő kiszívása után nagyon kompakt kockává préselődnek rengeteg helyet felszabadítva ezzel.

Pandemic COVID-19 concept.
Forrás: Shutterstock
  • Rendszerezés

Mielőtt elkezdesz a kézipoggyászodba pakolni tegyél ki mindent az ágyra, vagy az asztalra, amit szeretnél magaddal vinni a csomagolási listád alapján. Ez segít áttekinteni, hogy valóban minden megvan-e, illetve ’kigyomlálni’ azokat a tárgyakat, amelyekre nem feltétlenül lesz szükséged. 

  • Így csomagolj!

Elérkezett végre a csomagolás ideje! Először a legnehezebb és legnagyobb helyigényű dolgokat pakold be a táskád aljára. Itt megemlítenénk, hogy ezek közl a holmik közül érdemes felvenni párat az utazás során, ezzel is helyet spórolva a csomagunkban. A zoknikat, fehérneműket, apróbb tárgyakat beletehetjük a cipőnkbe, vagy sapkánkba, hogy valóban ki- és felhasználjunk minden szabad helyet. A táskánk külső zsebeibe pedig helyezzük el az apró tárgyakat és piperecikkeket. Hagyjunk viszont itt helyet azoknak az apróbb tárgyaknak, amelyekre szükségünk lesz az utazás során. Ezután jöhet a többi ruhánk is. Ügye emlékszel még, hogy azokat hogyan is kell elcsomagolnod? :) Végül a kézipoggyász tetejére pedig jöhetnek a gyűrődésre hajlamos, kényesebb ruhadarabok. Érdemes olyan ruhát tenni a hátitáska legtetejére, amire szükséged lehet a megérkezés után. Például, ha várhatóan csak késő este érkezel, akkor a pizsamád jó, ha kéznél van és nem kell utána kutatni. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.