Kutya gyújtotta fel a család házát - VIDEÓN a bizarr tűzeset

tűz családi ház égett kutya családi ház
Különös tűzesetet jelentettek Colorado Springsben. Kigyulladt egy ház, később kiderült, a kutya okozta.

Egy Colorado Springs-i családot ideiglenesen ki kellett költöztetni otthonából, miután kutyájuk véletlenül tüzet gyújtott június 26-án a hajnali órákban. A háztulajdonos férfi eloltotta a tüzet, mielőtt a tűzoltók kiértek, de később a helyi kórházba szállították kivizsgálásra, hogy nem kapott-e füstmérgezést - közölte a helyi tűzoltóság, hozzátéve, hogy se ember, se a kutya nem sérült meg a tűzben. 

A kutya gyújtotta fel a család otthonát
A kutya gyújtotta fel a család otthonát
Forrás: Shutterstock

A kutya okozta a kárt

Később, a veszélyhelyzet elhárítása után a ház kamerafelvételeit visszanéztek, amelyekből kiderült, a család kutyája felment a konyhapultra és véletlenül bekapcsolta a tűzhelyet, ami miatt lángok keletkeztek.  A háztulajdonosok elmondták a tűzoltóságnak, hogy az Apple HomePodjuk ébresztette fel őket, amely hőségriasztást adott ki. Ennek köszönhetően még azelőtt észlelték és eloltották a tüzet, mielőtt az továbbterjedt volna a konyhából. 

Gyűjtést szerveztek a károsultaknak

Most a GoFundMe-n keresztül gyűjtést szerveznek a károsultaknak, hogy mielőbb nekiállhassanak a ház rendbehozatalának, ugyanis a biztosítási összegre várni kell, egyelőre kárfelmérés történik - közölte a Colorado Springs-i média. "Az otthonukban lévő ruháik és tárgyaik tönkrementek a füstben" - nyilatkozta a háztulajdonos anyja, aki a gyűjtést elindította.  "Jelenleg a ház élhetetlen, pénzügyi segítségre van szükségük, nincs otthonuk" - tette hozzá. 

A tűzesetek egyáltalán nem ritkák, így a hatóságok minden országban azt javasolják, legyen az otthonunkban tűz- és füstjelző is, hogy érzékeljük, ha baj van. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.