Mindenki másképp csinálja: igaz ez a forralt borra is, hiszen ahány ház, annyi szokás. Van, aki a citromra és a narancsra esküszik, mások a fűszerekben látják az igazán finom forralt bor titkát. A világ két legismertebb szakácsa, Gordon Ramsay és Jamie Oliver is felfedték a "titkukat" ezzel a forró itallal kapcsolatban, nekünk pedig nincs más dolgunk, csak megmutatni, hogyan készítik ők.
Jamie Oliver receptje
Hozzávalók:
Elkészítés:
Meghámozzuk a citrusokat, kifacsarjuk a levüket, majd közepes lángon, cukorral keverve pár percig forraljuk. Ha összeolvadt, jöhetnek a fűszerek. A sziruphoz adjunk annyi bort, hogy ellepje, és ezt a cukros főzetet addig párologtassuk alacsony lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik a borban. Amikor megvan, forraljuk sziruppá, majd mehet bele a bor és a csillagánizs.
Ha így készíted el a forralt bort, tuti elszáll minden gondod!
Az őszi-téli időszakban a forralt bor akár egy tökéletes vendégváró is lehet, de egy fárasztó nap után lazítással párosítva lélekmelegítőnek is kiváló, ha odakint már dúl a cidri. Olvass tovább itt!Gordon Ramsay receptje
Hozzávalók:
Ramsay a fent említett összes fűszert becsomagolja egy szövetbe, és a narancsokkal együtt engedi bele a borba, amit lassan melegít fel. A sztárséf forralt borába a cukor után a narancsok héja is belekerül, és miután alaposan felmelegedett, már fogyaszható is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.