Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

Forrás: Facebook -
olívaolaj bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

Az Édes élet Toszkánában című műsorban Marton Adriennt kísérői olyan helyekre kalauzolják, ahová a turisták csak ritkán jutnak el a toszkán régióban. Nyitott és pozitív személyisége minden nehézségen átsegítette és annyi élménnyel gazdagodott, hogy gondolkodás nélkül útra kelne újra.
„Azt hittem, hogy otthon vagyok az olasz gasztronómiában, de a toszkán emberek teljesen másként állnak a főzéshez, mint mi. A szívükből főznek" - mondta Adrienn, aki a kulturális kincsek mellett a tésztakészítés fortélyait is elsajátította - a spenóttal színezett zöld tészta vált a kedvencévé, amit egy helyi tésztamester tanított neki.

Marton Adrienn új emberként tért vissza Toszkánából Forrás: Facebook

A magyar és olasz konyha közötti legnagyobb különbségnek azt tartotta a műsorvezető, ahogyan az olasz emberek az olívaolajat használják, ugyanis míg nálunk csak egy alapanyag a főzésben, az olasz emberek ehhez választják magát a főételt.
„Az olaszok sokszor az olívaolaj köré építik az étkezést, ugyanis karakteres íze miatt fontos, hogy milyen húst vagy halat választanak hozzá" - magyarázta a műsorvezető, aki a világ egyik legfurcsább szépségápolási módszerét egy középkorú férfitől hallotta. „Amikor először találkoztam a negyven éves olajkészítővel, elképedve tapasztaltam, hogy milyen szép a bőre, mire azt mondta, hogy ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden egyes nap reggel 7 és 8 között megiszik egy deci olívaolajat. Úgy nézett ki a bőre, mint egy babáé"- mondta Adrienn, aki a látottak alapján nyitott arra, hogy kipróbálja a csodamódszert.

A 10 napos forgatás során Adrienn azt is megtanulta, hogyan lehet szarvasgombával együtt főzni a csokoládét és desszertként tálalni, mégis az olasz életérzés az, ami a legnagyobb nyomot hagyta benne.
„Bemész egy étterembe este 9-kor és ott rohangálnak a gyerekek. Senki nem görcsöl rá arra, hogy másnap iskola van vagy mit szólna ehhez a pszichológus. A felnőttek sétálnak a promenádon, és nem a nálunk megszokott szabályok szerint élik az életet. Azzal törődnek, hogy finom volt a vacsora, jó együtt otthon, jó finomakat enni, ezeket én is magammal hoztam és igyekszem beépíteni a hétköznapjaimba"- zárta Marton Adrienn.

További érdekességek, toszkán finomságok és látnivalók az Édes Élet Toszkánában következő epizódjában, minden vasárnap, 16:30-tól a LifeTv műsorán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.