A nyári, napbarnított bőr nemcsak sugárzóbb megjelenést, magabiztosságot ad a viselőjének, hanem a lelkünkre is jó hatással van. Ha bőrünk kap egy kis színt sokkal egészségesebbnek, ragyogóbbnak, fittebbnek tűnik, mint amikor kissé sápadtan, napfénytől mentesen láthatjuk.
Ha megőrizzük a nyáron megszerzett barnaságunkat, azzal a jókedvünket is elraktározzuk a téli, kuckózós hónapokra, így még inkább érdemes konzerválni a nyári bőrszínünket.
A koronavírus jelenleg nem teszi lehetővé, hogy szoláriumba járjunk, de szerencsére ennél van sokkal egészségesebb és természetesebb módja annak, hogy télen se kelljen lemondanunk a napbarnított színről. Ráadásul úgy tudjuk mindezt elérni, hogy közben nem károsítjuk a bőrünket, a szervezetünket mindenféle mesterséges anyaggal, csupán természetes összetevőket, alapanyagokat használunk a hőn áhított szín elérése érdekében.
Hidratáljunk külsőleg és belsőleg egyaránt
Nem lehet elégszer elmondani, a hogy a hidratálás rendkívül fontos, bármilyen fura a barna bőr megőrzésében is nagy szerepet játszik, amellett, hogy segít leküzdeni a narancsbőrt, segíti az emésztést, a veseműködést és fokozza az anyagcserét is. Napi 2-4 liter folyadék bevitele erősen ajánlott.
A belső hidratálás mellett bőrünk krémekkel és olajokkal való hidratálására is oda kell figyelnünk, ugyanis a téli időszakban szüksége van a magas zsír- és nedvességtartalmú készítményekre, mivel ezeknek köszönhetően tudjuk a leginkább megőrizni a barnaságunkat. Érdemes intenzív hidratáló hatású testápolókat választani és a használatukkor kellő időt hagyni a beszívódásra is. Fontos, hogy kerüljük a gyümölcssav-tartalmú testápolók használatát, mert azok hámlasztják a bőrt, ami miatt hamar búcsút inthetünk bőrünk meleg árnyalatának.
Radírozzuk rendszeresen a bőrünket
Sokan azt gondolják, hogy a bőr radírozása, nemhogy segíti, sokkal inkább eltünteti a bőr napbarnított színét, pedig ez nem így van. A barna bőrszín élénkítéséhez elengedhetetlen a test rendszeres radírozása. Ugyanis a radírozás során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el, amelyek fénytelenné, szürkévé teszik a bőrt. A színe ezután is megmarad, hiszen csak a megvastagodott szaruréteget távolítjuk el a bőr felső rétegéről, amelynek segítségével felszínre kerülhet a friss, élénk színű réteg.
Együk magunkat színesre
A bőrünk színéhez hozzájárulnak azok az ételek, illetve alapanyagok is, amelyeket beviszünk a szervezetünkbe a különböző étkezések során. A legnépszerűbb természetes barnító a sárgarépa, amely még a téli időszakban is képes gyönyörű bőrszínt varázsolni. Ez a különleges képesség a benne található karotinoidoknak köszönhető, amelybe magába foglalja a béta-karotint, a likopint és a luteint is.
Valójában nemcsak a sárgarépa, hanem más zöldségek és gyümölcsök is segítik a bőr barnulását. A sárgadinnye, sárgabarack, szilva, sütőtök, a narancsszínű gyümölcsök, a kelkáposzta, a kaliforniai paprika és az édesburgonya is tartalmaz béta-karotint, így ezek fogyasztása is ajánlott.
A vörös színű növényekben fordul elő a legtöbb likopin, így a paradicsom, a csipkebogyó, a görögdinnye, a vérnarancs és a piros grapefruit is elősegíti a természetes barnulást.
Ezeken kívül a leveles zöldségek a lutein természetes forrásai, ezáltal a spenót, a brokkoli, a petrezselyem, a borsó és a cukkini is hozzájárul a nyári bőrszín megtartásához, így ezeket is mindenképpen építsük be az étrendünkbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.