A hajbeültetés előtt előforduló 6 leggyakoribb kérdés és válasz

himgeurope.com
PR cikk egészség hajbeültetés
A hajbeültetés egyre népszerűbb megoldás a hajhullás és kopaszodás problémáira. Az alábbiakban a 6 leggyakrabban felmerülő kérdésre kaphat Ön is választ.

Hova történhet hajbeültetés?

A hajbeültetés történhet a homlok fölé, fejtetőre, forgóba, ahol megritkultak vagy kihullottak a hajszálak. A beültetés a fej felső részére koncentrálódik, nem az oldalára vagy a halánték környékére. A célterület lehet megritkult, és nem szükséges teljesen kopasznak lennie. Általában a hátsó donorterületről származó hajszálak erősebbek, így az elvékonyodott hajszálakkal rendelkező területek dúsítására is kiválóak. A HIMG Hajbeültetési Klinika mindig személyre szabott tervvel és hajbeültetéssel segít visszaállítani ügyfelei fiatalos, dús hajkoronáját.

Honnan vesszük ki a hajszálakat a hajbeültetés során?

A hajbeültetés során a hajszálakat a donor területről, a fej hátsó részéről (fültől-fülig félkör alakban) nyerjük ki. Speciális hajkinyerő tűkkel végzett eljárás nem jár szabad szemmel látható hegesedéssel. A donorterületről kiszedett hajszálak az átültetett területen nőnek tovább, így a hajszálak száma nem növekszik, csak átrendeződik. A HIMG Hajbeültetési Klinika a legprecízebb eszközöket használja, hogy a donor terület természetes maradjon, még rövid haj esetén is.

Fájdalmas a hajbeültetés?

A hajbeültetés fájdalommentes, mivel helyi érzéstelenítéssel (Lidocain-injekcióval) történik. A HIMG Klinikán a hajbeültetés minimálisan invazív beavatkozás. Pácienseink gyakran mondják, hogy kellemesebb, mint egy egyszerű fogászati kezelés. Az érzéstelenítő hatásának elmúlása után egy enyhe húzódás vagy égő érzés tapasztalható, ami fájdalomcsillapítókkal minimalizálható a gyógyulás során.

Minden esetben rövidre kell vágni a hajat a hajbeültetéshez?

Általában igen, de a beültetett hajszálak mennyiségétől függően néha megoldható a hosszú haj közé történő hajbeültetés is. Az S.H.E. (Single Hair Extraction) módszer során használt extra vékony tűk miatt a donor területet mindig rövidre kell vágni. Hölgyek esetében gyakran csak egy kis területet, például 8x10 cm-es ablakot vágunk rövidre. Bizonyos esetekben a célterületet is rövidre vágjuk, de akár teljesen hosszú haj közé is ültethetünk hajszálakat, kb. 2500 hajszálig.

Mire lehet számítani a hajbeültetés után?

A hajbeültetés után egy hét pihenés javasolt. A 2-3. napon előfordulhatnak duzzanatok a homlok tájékán, amelyek a 4. naptól lelohadnak. A 7. napon lehet először hajat mosni, addig nem szabad hozzáérni. Sapkát is a 7. napon lehet először viselni, és sportolni 2-3 hétig nem szabad. A HIMG Hajbeültetési Klinika módszereinek köszönhetően a donor terület már az 5. napon gyógyultnak tűnik, míg a célterület valamivel lassabban gyógyul be. A gyógyulás szakaszait páciens time-lapse videók segítségével is követheti.

Mikor lehet sportolni hajbeültetés után?

Két hétig kerülni kell az olyan sportokat, amelyek nagy aktivitást igényelnek, mivel a túlzott izzadás nem tesz jót a beültetett területnek. A gyógyulási idő alatt és azt követően is fontos, hogy a beültetett hajszálakat megfelelően gondozza. A HIMG Hajbeültetési Klinika minden szükséges tanáccsal ellátja pácienseit a legjobb eredmények elérése érdekében.

FUE és S.H.E. módszerek közötti különbségek

A FUE (Follicular Unit Extraction) és az S.H.E. (Single Hair Extraction) módszerek közötti fő különbség a technikában és az eszközökben rejlik. A FUE módszernél egyenként távolítják el a hajszálcsoportokat a donor területről, majd ültetik át a hajhiányos területre. Ez a módszer minimálisan invazív, gyors gyógyulást biztosít és kevésbé látható hegeket hagy maga után. Az S.H.E. módszer a FUE technika továbbfejlesztett változata, amely még finomabb eszközöket és precízebb technikát alkalmaz, így a beavatkozás szinte nyomtalan és teljesen fájdalommentes. Az S.H.E. módszerrel akár egy nap alatt több mint 4500 hajszálat is át lehet ültetni, ami gyorsabb és hatékonyabb kezelést tesz lehetővé.

Ne hagyja, hogy a hajhullás tovább rontsa önbizalmát és életminőségét! Válassza a HIMG Hajbeültetési Klinikát, ahol garantáltan visszanyerheti természetes hajkoronáját és önbizalmát. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, hogy megtudja, hogyan segíthetünk Önnek. 

Fotó: himgeurope.com 

(x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.