Bőrápolás 50 felett: a kozmetikus elárulta, mire érdemes figyelni

Shutterstock/Ground Picture -
arcápolási rutin idős kor tudatos bőrápolás
Az idő múlásával bőrünk is változik, ezért fontos a megfelelő gondoskodás. Ismerd meg, hogyan lehet a bőrápolás hatásos és eredményes 50 felett is.

Ahogy az idő múlik, bőrünk is változik. Sápadtság, fakóság, rugalmasságvesztés, szárazság, pigmentfoltok és mélyülő ráncok mind-mind jelezhetik, hogy ideje nagyobb figyelmet fordítanunk bőrápolásunkra. A jó hír az, hogy soha nincs késő elkezdeni egy új bőrápolás rutint, és már néhány nap vagy hét alatt is látványos javulást érhetünk el. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogyan lehet újra felturbózni a bőrt 50 felett, és mit tehetünk azért, hogy bőrünk újra ragyogóbb és fiatalos legyen.

bőrápolás
A bőrápolás fontos, de ne feledjük: a szépség sokszor belülről fakad. Forrás: Shutterstock/MAYA LAB

Kezdjük az alapoknál: a bőrápolás a bőrtípusunk meghatározásával kezdődik

Először is fontos tudni, milyen bőrtípussal (normál, száraz, zsíros, kombinált, érzékeny) rendelkezünk. Ha nem vagyunk biztosak benne, kérjünk tanácsot egy szakképzett kozmetikustól, aki bőrdiagnosztizálást is végezhet. Bár rengeteg termék és kozmetikai kezelés közül választhatunk, érdemes az alapokkal elkezdeni, én onnan szépen fokozatosan felépíteni egy komplexebb bőrápolási rutint a saját bőrtípusunkra szabva. Akár már néhány nap vagy hét alatt is látványos javulást érhetünk el egy új bőrápolási rutinnal és néhány személyre szabott kozmetikai kezeléssel.

Miért fontos a bőrápolás 50 felett?

50 felett már nemcsak a negatív környezeti hatások, mint az elektroszmog, helytelen életmód, táplálkozás és káros szenvedélyek, vagy néhány átmulatott éjszaka, hanem a klimax és bőrünk degeneratív folyamatai is hatással vannak ránk. Ennek következtében bőrünk érzékenyebbé, szárazabbá és kipirosodottabbá válhat. Jó hír azonban, hogy az idővel bármikor harcba szállhatunk, tehát soha nem késő tenni bőrünk megfiatalítása érdekében!

Minden bőrtípus más

Mivel minden ember bőrtípusa egyedi, fontos, hogy személyre szabottan válasszunk termékeket és kezeléseket. Az alapoktól kezdve próbáljunk ki különböző kozmetikai kezeléseket, és válasszuk ki azokat a termékeket, amelyek legjobban megfelelnek bőrünk igényeinek. A bőrtípusunkhoz igazítva a krém állaga, textúrája és illata is befolyásolhatja a választásunkat.

Érzékeny és száraz bőr ápolása

Az érzékeny és száraz bőrt különös figyelemmel és tudatossággal kell ápolni. Az első lépésekben mindig válasszunk szenzitív, bio, natúr hidratáló termékeket. A bőr letisztítása után a második legfontosabb lépés az elhalt hámréteg eltávolítása, hiszen csak így tudnak a hatóanyagok a bőr megfelelő rétegeibe lejutni. A kozmetikusunk ajánlására használhatunk savas vagy enzimes peelingeket, illetve hidroabráziós vagy mikrodermabráziós kezeléseket.

Hidratálás és hatóanyagok

A nedvességpótlásra a hialuronos és kollagénes termékek a legjobbak. Ezt követően különböző vitaminos, enzimképződést fokozó, pigmentfolt halványító és ráncfeltöltő hatóanyagok következhetnek. Ilyenek például a retinoidok, A-, C-, E-vitamin, Q10 koenzim, elasztin, növényi hatóanyagok és olajok. Ezek szérumok, ampullák, maszkok és krémek formájában is elérhetők. Az 50 év feletti nők számára különösen fontos a szemkörnyék ápolása is. Ehhez használj kifejezetten szemkörnyék ápoló krémet, amely hidratál és csökkenti a szem körüli ráncokat, duzzanatokat.

Kényeztető kezelések

Miután feltöltöttük bőrünket a szuper hasznos hatóanyagokkal, eljött az ideje a kényeztetésnek is. jöhetnek a kozmetikai csoda masszázsok jótékony hatásai, amelyek pluszban kényeztetőek és egy kis én-időt is biztosítanak. Továbbá az arcmasszázs serkenti a vérkeringést és elősegíti a bőr feszességét. Néhány perc napi arcmasszázs segíthet a bőr rugalmasságának megőrzésében. Ezenkívül gépi kezelések is segíthetnek a bőr állagának megőrzésében.

Antioxidánsok és vitaminok

Az antioxidánsok és vitaminok kívül-belül fontosak (például klimax vitaminok), valamint a megfelelő folyadékbevitel és UV-védelem is elengedhetetlen. A bőrápolás rendszeressége és folyamatossága kiemelten fontos. Naponta többször frissítsük fel és tisztítsuk meg bőrünket, nappalra könnyedebb, jól felszívódó hatóanyagokat használjunk, éjszakára pedig nehezebb, testesebb krémeket. Ne hagyjuk ki a nyak, dekoltázs és kézfejek ápolását sem.

Az idő elleni harcban tehát a tudatos és rendszeres bőrápolás, a megfelelő hatóanyagok és kezelések segíthetnek. Ne feledjük, mindig szánjunk időt magunkra, hiszen a megfelelő ápolás látványos eredményeket hozhat.

Ezek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.