Újra felfedezte a világ Kleopátra szappanát: kiderült, mi az Aleppo titka

Aleppo, Aleppo szappan, szappan, szépségápolás
Shutterstock/ Fotema - Fotema
szépségápolás tudatos bőrápolás Aleppo
Az Aleppo az egyik legrégebbi szilárd szappan, melyet a mondák szerint Kleopátra is előszeretettel használt. Munkácsi Brigitta, a nempazar blog szerkesztője elárulja, miért olyan népszerű világszerte.

Az Aleppo, a szappanok ősanyjának számít, népszerűsége évezredek óta töretlen, mutatjuk miért.

Aleppo, Aleppo szappan, szappan
Az Aleppo szappant a rendkívül sokoldalú felhasználása évezredek óta népszerűvé teszi 
Forrás: Shutterstock/Fotema
  • Természetes és környezetbarát

Fő összetevője a szóda, az olíva- és a babérolaj, semmilyen állati eredetű vagy szintetikus adalékanyagot nem tartalmaz. Szíriai színszappan néven is megtalálható.

  • Ebben rejlik a titka

Lúgmentes és telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ennek köszönhetően megőrzi a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát. Használhatjuk napi rendszerességgel kézmosáshoz és fürdéshez is.

  • Gyorsítja a gyógyulást

Nem csupán alaposan tisztít, de antiszeptikus hatásának köszönhetően fertőtlenít, ezért különösen ajánlott az ekcémára, pikkelysömörre, allergiára hajlamos bőr ápolására.

  • A selymes és puha bőrért

Arctisztítás mellett pakolásként is használhatjuk: mélyen tisztítja a bőrt, táplál és hidratál, valamint szabályozza a faggyútermelést, ezért bőrgyógyászati panaszok esetén sokat javíthat a bőr állapotán.

  • Ha hullik, zsírosodik

Samponként csökkenti a hajhullást és a túlzott zsírosodást. Nedvesítsük be a hajunkat, alaposan dörzsöljük át a szappannal, majd masszírozzuk át az ujjainkkal a fejbőrünket. Öblítsük le sima vízzel, majd alkalmazzunk almaecetes öblítést is.

  • Csillapítja az irritációt

Elkerülhetjük a borotválkozás utáni bőrirritációt, ha vízzel felhabosítva borotvaszappanként használjuk. Ha végeztünk, kerüljük az arcvíz használatát.

  • Menekül az illatától

Nincs is annál borzasztóbb, mint amikor kedvenc ruháinkban kárt tesznek a molyok. Tegyünk egy-egy szappant a szekrénybe a ruháink közé, az olíva- és babér illata majd távol tartja őket.

  • Kiszedi a foltokat

A folteltávolításban is hasznát vehetjük, sőt, még finom anyagok, selyem vagy gyapjú mosásához is használhatjuk: engedjünk langyos vizet egy lavórba, reszeljünk bele kevés szappant, majd miután feloldódott, ebben áztassuk néhány órán át a ruháinkat.

  • Kényes felületekre

Bőrbútorok tisztítása is könnyűszerrel megoldható: készítsünk egy lavórban szappanos vizet, és ezzel törölgessük át a kanapét.

  • Enyhíti a viszketést

Hatékonyan nyugtatja és enyhíti a rovarcsípések okozta viszketést. Kissé száraz szappannal dörzsöljük át az érintett bőrfelületet, majd hagyjuk néhány percig a bőrön.

Ha érdekel, hogyan készülnek az átlagos szappanok, nézd meg az alábbi videót:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.