Intim szőrtelenítés: nyáron másképp kell csinálni — Erre figyelj!

Female,Belly,And,Soft,Feather.,Concepts,Of,Body,Cosmetics,And
Shutterstock/BLACKDAY -
szőrtelenítés epilátor intim kezelés
Borotválkozás nyáron? Az intim szőrtelenítés nem csak a szépségről szól, hanem a biztonságról, és a higiéniáról is. Mutatjuk, hogyan csináld!

Az intim szőrtelenítés nem csak a szépségről szól, hanem a biztonságról, és a higiéniáról is, hiszen, ha helytelenül végezzük el a procedúrát, könnyen kerülhetünk kellemetlen helyzetbe. Néhány hatékony, de alapvető tanács betartásával viszont könnyedén kialakíthatjuk rutinunkat. A következőkben összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket, hogy mindenki könnyedén megtalálja a számára legideálisabb módszert a szőrzet tökéletes eltávolításához. 

intim
A nyári melegben különösen fontos odafigyelni arra, hogyan borotválkozunk, hiszen az izzadás hatására az intim területek jobban ki vannak téve a fertőzés veszélyének.
Forrás: Shutterstock/New Africa

1. Intim terület előkészítése: amire mindig figyelj

Megfelelő eszközök választása: válassz minőségi borotvát, epilátort vagy szőrtelenítő krémet. Fontos, hogy az eszközöd alkalmas legyen az intim területek kezelésére, és kiválaszd a számodra legmegfelelőbbet. Mielőtt nekilátnál, alaposan moss kezet, és tartsd tisztán az eszközöket is, hogy elkerüld a fertőzéseket. A kezelés megkezdése előtt fertőtlenítsd,  és radírozd le a bőrt. Ezt követően használj intim szőrzet eltávolítására megfelelő habot,  és kezdj neki a borotválásnak. Lehetőleg minden alkalommal új, és tiszta borotvát válasszunk. A hibás penge ugyanis nagyobb eséllyel sérti fel a bőrt, ami kórokozókat hordozhat! 

2. Optimális időpont:

A szőrtelenítést érdemes zuhanyzás közben végezni, amikor a meleg víz kitágítja a pórusokat, így könnyebben távoznak a szőrszálak. Lehetőleg olyan napot válassz ki, amikor nem mész strandra, ugyanis 24 órán át nem szerencsés UV sugárzásnak kitenni az érintett területet.

3. Szőrtelenítési technikák:

  • Borotválkozás a helyes technikával: Mindig a szőrnövekedés irányába borotválkozz, hogy elkerüld a bőrirritációt és a szőrszálak benövését. 
  • Használj érzékeny bőrre szánt borotvahabot vagy gélt.
  • Epilálás, mint nagy divat: Ha epilátort használsz, győződj meg róla, hogy a készülék alkalmas az intim területek kezelésére, és kövesd a gyártó által javasolt módszert.
  • Szőrtelenítő krémek használata: Előtte végezz bőrpróbát egy kisebb területen, hogy kizárd az esetleges allergiás reakciókat vagy bőrirritációt.
  • Végleges szőrtelenítés: Lehet, hogy drága és időigényes, ha azonban egy okleveles orvos végzi, még mindig a lézeres szőrtelenítés a legbiztonságosabb és legkímélőbb módszer, már ha persze örökre szeretnél megszabadulni a szőrszál mumusoktól.

4. Utókezelés, hogy tökéletes legyen az eredmény:

Hidratálás, hidratálás, hidratálás! Ne felejtsd el a szőrtelenítés után alaposan hidratálni az intim területeket, hogy megelőzd a bőrirritációt és a szárazságot. A procedúra elvégzése után nyugtató, és ápoló hatású termékekkel kezeljük a területet.  Tökéletes lehet a jojobaolaj, vagy a különböző aloe várás bőrnyugtató készítmények. Borotválkozás után kerüld az érintkezést szűk ruházattal vagy irritáló anyagokkal, mert ezek is ingerelik az érintett területet.

5. Rendszeres karbantartás: 

A szőrtelenítés után rendszeresen figyelj oda a terület tisztán tartására, hogy megelőzd az esztétikai és higiéniai problémákat. Érdemes beszerezni  intim mosakodót, ha még nem tetted, ez ugyanis kifejezetten jót tesz a terület karbantartására, de még a nemi szervek hüvelyflóra egyensúlyát is segít megőrizni.

Érzékeny bőrűek figyelmébe: 

Ha érzékeny bőrrel rendelkezel, különösen ügyelj a megfelelő szőrtelenítési technikákra és az irritációk elkerülésére. És, ha nem vagy biztos a dolgodban, vagy bármilyen problémát tapasztalsz, fordulj  inkább tapasztalt bőrgyógyászhoz vagy szépségápolási szakértőhöz. Ez épp olyan, mint a fodrász, ha nem értünk hozzá, vagy nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább hozzá se fogjunk!

A fenti tippek betartásával könnyedén elérheted a tökéletes intim szőrtelenítést, és biztos lehetsz benne, hogy bőröd egészséges és ragyogó marad. Ne félj kísérletezni, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb módszert, és élvezd a friss, sima érzést, még a nyári hónapokban is!

További tanácsokért pedig nézd meg ezt a videót a helyes szőrtelenítésről:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.