Arcápolás ősszel: megtaláltuk az 5 legjobb drogériás hidratálót számodra – Termékekkel, árakkal

Happy,Woman,Using,A,Facial,Cream,During,Autumn,Season.,Smiling
Shutterstock - Nicoleta Ionescu
őszi arcápolás krém hidratálás
Mivel az ősz már javában tart, itt az ideje, hogy kissé átalakítsd a szépségápolási rutinodat. Ebben az időszakban a tudatos arcápolás kulcsa a megfelelő hidratálás, amitől pillanatok alatt frissnek, ragyogónak érezheted magad. Ha nem tudod melyiket válaszd, mi segítünk!

Arcápolás terén bizony nem feltétlenül csak a drága, luxus bőrápolási termékek tesznek jót a bőrödnek, sőt! Bár a hideg elől legszívesebben behúzódnál a jó meleg lakásba, néha jót tesz, ha kimozdulsz a természetbe is. Ilyenkor azonban a nagy hőingadozás, a benti száraz levegő a bőrödet igencsak próbára teszi: könnyen kiszáríthatja, amitől feszítő, viszkető érzést tapasztalhatsz. Így nem kérdés, hogy ebben az időszakban a speciális bőrápolási termékek használata elengedhetetlen. Az alábbi nélkülözhetetlen szépség termékek nem csak csökkenteni az arcbőr szárazságát, feltöltik ragyogással, de alig pár ezer forintért a tiéd lehet a drogériás polcokról.

Arcápolás ősszel is tudatosan, hidratáló
Arcápolás tudatosan: ez az 5 hidratáló termék segít bőröd szépségét megőrizni
Forrás: Shutterstock

Arcápolás tudatosan - Íme a szerintünk 5 legjobbnak ítélt drogériás hidratáló:

1. Balea Med Ultra szenzitív nappali arckrém

A Balea nappali arckréme nyugtatja és óvja a bőrt. A parfüm-, parabén- és színezékmentes Balea med ultra szenzitív nappali arckrémet kifejezetten az igénybe vett és irritált bőrre fejlesztették ki. Gyengéd formulája allantoinnal és panthenollal hidratálja a bőrt és óvja a kiszáradástól. A pH-bőrsemleges receptúra kíméletes a bőr savköpenyéhez, valamint támogatja a mikrobiom-egyensúlyt. Kíméletességét a nagyon érzékeny, allergiára hajlamos bőrhöz bőrgyógyászati tesztek igazolják.

Ár: 999 Ft
Forrás: dm.hu

2. Neutrogena Hydro Boost hidratáló arczselé

A Neutrogena Hydro Boost hidratáló gél nedvességgel tölti fel a bőrt, hogy az megőrizhesse erős, rugalmas és egészséges megjelenését. A hialuronsav a saját tömegénél akár 1000-szer több vizet képes megkötni, ezáltal hozzájárulva a bőr nedvességtartalmának megőrzéséhez egy egész napon át. A növényi eredetű trehalóz segít megküzdeni a dehidratáltsággal úgy, hogy megtartja a bőr nedvességtartalmát.

Ár: 2.999 Ft
Forrás: shop.rossmann.hu

3. Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló nappali arckrém

Ez a hidratáló krém a normál, kombinált bőr igényeire lett kifejlesztve. Vegán összetétel, amely gondosan válogatott, természetes hatóanyagok egyedi kombinációját tartalmazza. Tokaji bor kivonat, hialuronsav, bio szőlőmagolaj, ázsiai gázló (centella asiatica) kivonat, ginzeng kivonat, shea vaj, panthenol, hydromanil és E-vitamin tartalma hozzájárul a hidratáltabb, üdébb bőrhöz.

Ár: 1.999 Ft
Forrás: www.helia-d.hu

4. Eucerin DermoPure hármas hatású szérum

Aknét követő foltok elleni védelem: a szabadalmaztatott Thiamidol összetevőnek köszönhetően csökkentheti az akne következtében kialakult foltokat az arcbőrön (poszt-inflammatorikus hiperpigmentáció) és megelőzheti újbóli kialakulásukat. De pattanások ellen is kiváló védelmet nyújt. A hozzáadott szalicilsav segít csökkenti a pattanásokat, a licochalcone A (édesgyökér kivonat) megnyugtathatja az irritált bőrt. A termék formulája könnyű, nem hagy zsíros, ragacsos érzetet.

Ár: 5.407 Ft
Forrás: Eucerin.hu

5. Douglas Essentials Moisturizing Day Cream arckrém 

A Douglas Essential hidratáló nappali krém ideális ápolási partner a napi szépségápolási rutinodhoz. A készítmény gazdag és ugyanakkor könnyű, mint a toll - így a jótékony gondozást és a maximális kényelmet ötvözi. Az összetevők, például a shea vaj és a zab kivonat, értékes nedvességet és fontos tápanyagokat biztosítanak, a textúra gyorsan felszívódik, anélkül, hogy olajos maradna a bőröd. A bőröd mindent megkap, amire szüksége van, hogy jól érezd magad - minden nap és persze egész éjjel.

Ár: 8.490 Ft
Forrás: douglas.hu


 

Mivel támogathatod még ősszel érzékeny arcbőröd?

  • Arctisztítással: A tökéletes bőrtisztítás érdekében használj habzó, vagy géles arclemosót, amivel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, kitisztíthatod a pórusokat és javíthatod bőröd textúráját.
  • Tonizálással: A tonizálás feladata a bőr felső rétegének hidratálása, a vízpótlás. A tonizálás segít eltávolítani az arctisztítók, sminklemosók nyomait, felfrissíti a bőrt és helyreállítja a természetes pH-értékét. 
  • Radírozással: Az arcradírokban lévő apró gyöngyök eltávolítják az elhalt hámsejteket a bőr felső rétegéről, így a hidratáló termékek könnyeben beszívódhatnak, ahelyett hogy csak a bőr felületén maradnának. A hámlasztás elengedhetetlen az elhalt hámsejt alatt lévő, fiatalosabb és világosabb bőr felszabadításáért.
  • Hidratálással, ápolással: Utolsó lépésként jöhet a hidratálás. A hidegebb hónapok beköszöntével kifejezetten fontos a nyári forróságtól megviselt arcbőröd számára a gazdagabb hidratálás. A megfelelő hidratáló krém felvitelével felerősítheted bőröd természetes védőrétegét, és növelheted annak nedvesség tartalmát.
  • Napvédelemmel: A napsugárzás bizonyítottan hozzájárul a bőr öregedési folyamataihoz, a sötét foltok megjelenéséhez, ráadásul növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát, ezért ősszel sem feledkezhetsz meg a fényvédő használatáról.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.