Elvis Presley unokája Hollywood új üdvöskéje: ismerd meg Riley Keough-t

Riley Keough
Northfoto - Faye Sadou
születésnap elvis presley Michael Jackson Riley Keough
35. születésnapját ünnepli a modellként, színésznőként, énekesként, sőt filmrendezőként is sikeres Riley Keough. Elvis Presley egyetlen örökösének a bébifotói is rekordösszegért keltek el.

Riley Keough Elvis Presley egyetlen örököse, Michael Jackson egykori mostohalánya, egy kaszkadőr felesége és az édesanyja emlékiratainak befejezője: cikkünkből most mindent megtudhatsz róla.

Elvis Presley unokája
 Elvis Presley egyetlen örököse Riley Keough 
Forrás: Northfoto

Elvis Presley unokájának egy vagyonért keltek el a bébifotói

A róla készült első fotókért nem kevesebb mint 450 ezer dollárt fizetett a People magazin. A kiemelt érdeklődés oka Keough felmenőinek köszönhető, hiszen a nagyapja nem más volt, mint Elvis Presley, az édesanyja Lisa Marie Presley, de az édesapja, Danny Keough is ismert zenésznek számít.

 

Tragikus módon vesztette el az öccsét

Ő a legidősebb gyerek a családban, egy öccse született és két féltestvér húga az anyja egyik későbbi házasságából. Az öccsét szörnyű körülmények között vesztette el: Benjamin Storm Keough 27 évesen lőfegyverrel követett el öngyilkosságot.

Indián őslakos vér is folyik az ereiben

Apai ágon ír, askenázi és szefárd zsidó ősök is találhatók a családfáján, az anyai oldalon pedig még inkább szerteágazó a származása. Német, norvég, angol, skót, francia, ír, holland, dán, sőt még amerikai őslakos vér is folyik az ereiben.

Michael Jackson volt a mostohaapja

Ötéves korában váltak el a szülei, ezután nagyrészt az édesapja nevelte, de sok időt töltött az édesanyjánál is. Így aztán megtapasztalhatta azt is, milyen világhírű sztárok mostohalányának lenni, hiszen Lisa Marie Presley nagy figyelmet keltő házasságot kötött Michael Jackson és Nicolas Cage oldalán is, igaz egyik frigy sem tartott tovább két évnél.

Modellként kezdődött a karrierje

A vagyont érő bébifotói után tinédzserként is jól keresett a róla készült fényképekkel. A legnagyobb divatházak kérték fel modellnek, elsőként rögtön a Dolce & Gabbana. De szerepelt a híres Vogue magazin címlapján is az édesanyjával és nagyanyjával együtt.

Ő az egyik legmenőbb hollywoodi rendező kedvenc színésznője

A színészi karrierje 2010-ben kezdődött, amikor eljátszotta a The Runaways – A rocker csajokban a sztárzenész Marie Currie-t. Azóta folyamatosan játszik filmekben, és a jelenkor egyik legmenőbb amerikai rendezője, Steven Soderbergh rendszeresen visszahívja az általa készített produkciókba. Így szerepelt a Magic Mike-ban, a Logan Lucky – A tuti balhéban és a Barátnő rendelésre sorozatban is. De igazi nagyköltségvetésű szuperprodukcióban is felbukkant már a Mad Max: A harag útja esetében.
 


Kaszkadőrhöz ment feleségül

A Mad Max: A harag útja forgatásán ismerkedett meg az ausztrál kaszkadőr Ben Smith-Petersennel, akivel néhány hónap múlva össze is házasodtak. 2022 augusztusában született meg a kislányuk, Tupelo.

 

Ő Elvis egyedüli örököse

Legalábbis ami Elvis Presley személyes tárgyait és ingatlanjait illeti, beleértve a legendás memphisi Graceland birtokot is, amit rajongók százezrei keresnek fel a mai napig. Elvis dalainak jogait még az énekes életében eladta a menedzsere, és jelenleg a Sony óriásvállalat tulajdonába tartoznak.

Továbbírta az anyja befejezetlen könyvét

Lisa Marie Presley 2023 januárjában hunyt el tragikus hirtelenséggel egy szívrohamot követő műtéti komplikációk következtében. Ekkor már jó ideje dolgozott az emlékiratain, amit így nem tudott befejezni. Keough magára vállalta a feladatot, és az édesanyja hangfelvételekre felmondott emlékeit használva alkotta meg a kész könyvet, ami az idei év őszén fog megjelenni.

A rendezői karrierbe is belevágott

A 2022-es cannes-i filmfesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó díjat nyerte el a War Pony című rendezésével, és szeretne további karriert is építeni a kamera mögött. De színésznőként sem áll le, legutóbb A híd alatt című sorozat főszereplőjeként bukkant fel, és a széria következő évadában is vissza fog térni.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.