Nem csak Suri Cruise és a Pitt lányok nem kérnek a szülői (hír)névből

The Mark Hotel: 2024 Met Gala Departures, hírességek gyerekei, Willow és Jaden Smith
Getty Images via AFP/2024 Getty Images - Getty Images via AFP
családnév hírességek sztárok
Tom Cruise lánya csak az egyike azoknak a sztárgyerekeknek, akik úgy döntöttek, nem a szüleik nevével szeretnének érvényesülni az életben.

Nem mindig könnyű ismert ember gyermekének lenni. Sokszor a szülői teljesítmény és hírnév inkább vet árnyékot, mint fényt a híresség saját karrierről álmodozó utódjának szárnypróbálgatásaira, különösen azért, mert ha kimondatlanul is, de gyakran elvárás, hogy a sztárok gyermekei is sikeresek legyenek, miközben, ha azzá válnak, könnyen érheti őket az a vád, hogy csak a felmenőik ismertségének köszönhetően eredményesek. Vannak köztük olyanok is, akik bonyolult kapcsolatot ápolnak a szüleikkel, mit például Suri Cruise, ezért nemcsak a családnevükkel akarnak távolságot tartani, hanem azzal is, akitől kapták. 

Angelina Jolie, Jon Voight, hírességek gyermekei
Több híresség gyermeke is eldobta a családnevét, köztük van Angelina Jolie is, aki Jon Voight színész lánya
Forrás: Getty Images via AFP/Getty Images

Angelina Jolie maga is híresség gyermeke
 

A színésznő híresen ingatag viszonyt ápol színész édesapjával. Olyannyira, hogy bíróságon kérte, hogy törvényesen is töröljék a vezetéknevét, a Voightot, és középső nevét, a Jolie-t jegyezzék be hivatalosan is, amit művésznévként használt. A változtatást 2002. szeptember 12-én engedélyezték.

2024 Sundance Film Festival - Short Film Program 1
Malia Obama, Michelle és Barack Obama lánya sem használja a családnevét
Forrás: Getty Images via AFP/Getty Images

Malia Obama
 

Amint elindult filmrendező karrierje útján, a USA volt elnökének lánya mindjárt el is dobta a vezetéknevét. Barack és Michelle Obama 25 éves lánya az év elején a Sundance Filmfesztiválon debütáló The Heart című rövidfilmjét Malia Ann néven jegyzi.

 

The 2024 Met Gala Celebrating "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" - Arrivals
Jaden és Willow, a Smith gyerekek
Forrás: Getty Images

Willow és Jaden Smith
 

Bár le sem tagadhatnák a szüleiket, Willow és Jaden, felnőttként mondtak le a Smith vezetéknévről, azért, hogy híres apjuk neve nélkül folytathassák művészkarrierjüket. Jaden egy interjúban elárulta, hogy testvére, Willow már jóval előtte eldöntötte, hogy kizárólag a keresztnevét fogja használni, ő valójában csak követte a példáját.

GRAMMY Museum's Inaugural GRAMMY Hall Of Fame Gala And Concert Presented By City National Bank - Inside
Rob Schneider lánya, Elle King is  inkább anyja családnevét használja
Forrás: Getty Images via AFP/The Recording Academy

Elle King
 

Gondoltad volna, hogy a countryénekesnő Rob Schneider lánya, és az igazi neve Tanner Elle Schneider? Az Ex's & Oh's énekesnője karrierje érdekében döntött úgy, hogy inkább az édesanyja vezetéknevét viseli, és Elle King néven énekel.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.