Na de ki is az a Csoboth Kevin? Mindent a fiatal gólkirályról

Scotland v Hungary: Group A - UEFA EURO 2024
Getty Images/Scotland v Hungary: Group A - UEFA EURO 2024 - Image Photo Agency
tehetség magyar válogatott foci Eb 2024 fiatal
A magyar futballtörténelem folyamán sok tehetséges játékos tűnt fel, de kevesen robbantak be olyan látványosan és ígéretesen, mint Csoboth Kevin. Az ifjú gólkirály neve az utóbbi időben egyre többször kerül szóba a hazai és nemzetközi futballközösségekben egyaránt. De ki is valójában Csoboth Kevin és miért érdemes figyelni rá?

A legutóbbi, pattanásig feszült mérkőzést egy gyönyörű góllal koronázta meg az egyre inkább feltörekvő, 24 éves Csoboth Kevin. Utánanéztünk, hogy ki is ő valójában.

csoboth kevin
Csoboth Kevin pályafutása meredeken ível felfelé
Forrás: Getty Images/Scotland v Hungary: Group A - UEFA EURO 2024

Csoboth Kevin már fiatalon hatalmas sikereket ért el

A fiatal tehetség 2007-ben igazolt a Pécsi MFC csapatába, ahol nyolc évet töltött el. Már ekkor megmutatkozott tehetsége, különösen a 2012-2013-as szezonban, amikor az U13-as bajnokság nyugati csoportjában 29 mérkőzésen 77 gólt szerzett. Ez a teljesítmény önmagáért beszél, és nem csoda, hogy több nagyobb klub is felfigyelt rá.

Később nemzetközi tornákon is pályára léphetett, Kevin többek között próbajátékon vett részt a Red Bull Salzburg, a Porto, a Hertha Berlin, a West Ham United és az AC Milan csapatainál, de a Dinamo Zagreb is szívesen szerződtette volna.

2016 júliusában a másodosztályú Kozármisleny SE játékosa lett, de szeptemberben már a portugál SL Benfica igazolta le a 16 éves tehetséget.

2022 augusztusában az Újpest FC-hez igazolt, ahol hamar a csapat egyik kulcsjátékosává vált. Az Újpest színeiben több fontos gólt szerzett, majd 2023 áprilisában mesterhármast ért el a Zalaegerszeg ellen.  

Meglepő, de az amerikai MLS-ből érkezett ajánlatot is visszautasította, hogy ne hagyja cserben csapatát.

2023. márciusában Marco Rossi meghívta a magyar válogatottba, ahol az Észtország elleni barátságos mérkőzésen debütált. 2023 novemberében a Bulgária elleni Eb-selejtezőn kezdőként lépett pályára, majd Magyarország kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra, ahol hatalmas sikert ért el.

Csoboth Kevin pályafutása meredeken ível felfelé, és minden adott ahhoz, hogy a jövőben még nagyobb sikereket érjen el. Az eddigi teljesítménye, kitartása és tehetsége alapján biztosak lehetünk benne, hogy nevét még sokáig hallani fogjuk a futball világában.

Csoboth Kevin nemcsak tehetséges, hanem elszánt és céltudatos játékos is, aki a magyar labdarúgás egyik legnagyobb reménysége.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.