Elhunyt II. Erzsébet királynő hasonmása — Pont annyi ideig élt, mint az uralkodó

II. Erzsébet néhai brit uralkodónő és Jeanette Charles hasonlósága kísérteties volt, Erzsébet királynő hasonmása
Getty Images - Evening Standard
brit királyi család hasonmás II. Erzsébet
Jeanette Charles, aki a néhai II. Erzsébet királynő hasonmásaként vált ismert színésznővé, 96 éves korában hunyt el egy essexi gondozóotthonban. II. Erzsébet királynő és Jeanette Charles kísértetiesen hasonlítottak egymásra.

Jeanette Charles színésznő, II. Erzsébet királynő hasonmásának halálának hírét lánya, Carol Christophi erősítette meg. „Anya igazi karakter volt és egy erőteljes személyiség. Csodálatos élete volt. Mindig tisztelettel volt a királynő iránt és imádta a királyi családot” – mesélte a gyászoló Christophi.

II. Erzsébet néhai brit uralkodónő és Jeanette Charles hasonlósága kísérteties volt, Erzsébet királynő hasonmása
II. Erzsébet néhai brit uralkodónő és Jeanette Charles hasonlósága kísérteties volt
Forrás: Getty Images

Jeanette Charles számtalanszor alakította II. Erzsébet királynőt szerepeiben

Jeanette Charles leginkább a néhai uralkodó megformálásáról volt ismert, különböző filmekben és televíziós szerepekben alakította II. Erzsébet királynő karakterét a ’70-es évek óta. 1977-ben szerepelt a Saturday Night Live egyik epizódjában, 1985-ben II. Erzsébet királynőt alakította a National Lampoon's European Vacation című filmben. Néhány évvel később pedig újra a brit uralkodó bőrébe bújt az 1988-as The Naked Gun: From the Files of the Police Squad! című film egyik jelenetében. Charles a kétezres évek elejéig folytatta a királynő dublőrének szerepét, amit rajongásig szeretett.

"Amióta az eszemet tudom, azt mondták, hogy úgy nézek ki, mint a fiatal Erzsébet, és ez folytatódott, ahogy mindketten felnőttünk" - mondta egyszer egy interjúban Jeanette Charles.

Jeanette Charles interjút adott életéről és II. Erzsébethez fűződő viszonyáról

A színésznő 2014-ben vonult vissza, utoljára pedig 2022-ben adott interjút a Guardian számára, akkor így emlékezett vissza.

"Egyszer, amikor Greenwich-be látogattam, körülbelül 11 vagy 12 évesen, egy fotós megkérdezte, hogy használhat-e engem néhány felvételhez, mondván, úgy nézek ki, mint Erzsébet hercegnő. Később tömegeket vonzottam, különösen külföldön, és néha menekülnöm kellett" - elevenítette fel a történeteket Jeaentte Charles, aki bevallotta, hogy karrierje elején inkább hátrány volt az, hogy ennyire hasonlított II. Erzsébet királynőre. Később azonban úgy döntött, kihasználja a hasonlóság adta lehetőségeket.
A színésznő nem csak életében hasonlított az uralkodónőre, hanem ugyanabban az életkorban is távozott, mint II. Erzsébet. Mindketten 96 évesen hunytak el.

A kísérteties hasonlóságot megnézheted a színésznő tiszteletére készített videós összeállításban is.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.