Katalin hercegné az Ascot Derbyn? Elindultak a találgatások, részt vehet-e a nagy múltú eseményen

Trooping the Colour katalin hercegné Ascot Derby
Bár a Trooping the Colouron megjelent, valószínűleg az Ascot Derbyn nem láthatjuk. Katalin hercegné valószínűleg legkorábban Wimbledonban jelenhet meg újra a nyilvánosság előtt.

Bár az előzetes információk szerint Katalin úgy döntött, nem vesz részt a Trooping the Colour rendezvényen, pár órával az ünnepség kezdete előtt közleményt adott ki, hogy mégis megjelenik az Ír Gárda seregszemléjén.

Katalin hercegné az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy részt vesz a Trooping the Colouron
Katalin hercegné az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy részt vesz a Trooping the Colouron 
Forrás: WireImage/Trooping The Colour 2024

Katalin hercegné nem valószínű, hogy ott lesz az Ascot Derbyn

Éppen ezért elindultak a találgatások: vajon Katalin hercegné megjelenik-e a június 18-22 között tartó Royal Ascot Derby valamelyik napján, valamint részt vesz-e az egyik kedvenc nyári eseményén Wimbledonban. 

A Kensington-palota által közzétett üzenet szerint kizárt, hogy Katalin ott legyen a Royal Ascoton, ám, hogy részt vesz-e a Wimbledonon, arról még nem nyilatkozott, az az akkori egészségi állapotán múlik majd. 

"Vannak jó és rossz napok"

„Jól haladok, de mindenki tudja, aki kemoterápián megy vagy ment valaha keresztül, vannak jó és rossz napok. A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és hallgatnod kell a testedre, pihenned kell. A jó napokon azonban, amikor erősebbnek érezzük magunkat, a lehető legjobban ki kell használnunk, hogy jól vagyunk" - írta Katalin hercegné péntek este, amikor bejelentette, hogy megjelenik a Trooping the Colouron, és arról is beszámolt, amikor jobban érzi magát, megpróbál tevékeny lenni és bízik benne, hogy a nyáron több nyilvános programon is részt tud venni.  "Most tanulgatom, hogy a bizonytalanságot miként viseljem türelemmel" - tette hozzá. 

Az Ascot Derby a brit társasági élet egyik legfontosabb eseményének számít, de nem csak a villámgyors lovakról, hanem az elképesztő kalapcsodákról is híres: évszázadok óta a brit arisztokrácia és társadalmi elit gyülekezőhelyének számít. Az ötnapos lóversenysorozat nem egy klasszikus lóverseny, sokkal inkább egy társadalmi esemény, ahol a megjelenő hölgyek káprázatos kalapjairól legalább annyi szó esik, mint az izgalmas futamokról. A brit hírességek és sztárok mellett az európai királyi házak tagjai is rendszeresen feltűnnek a versenyeken, még II. Erzsébet királynő is minden évben részt vett az eseményen.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.