Katalin hercegné megható levelet tett közzé: találgatások végére tett pontot

seregszemle katalin hercegné brit királyi család
Nem vesz részt a Trooping the Colour seregszemlén. Katalin hercegné levélben kért bocsénatot az ír gárdától.

Katalin hercegné személyes levelet írt az ír gárdának a Trooping the Colour seregszemle előtt, amit június 15-én tartanak. 

Katalin hercegné bocsánatkérő levelet írt az ír gárdának
Katalin hercegné bocsánatkérő levelet írt az ír gárdának
Forrás: JLPPA / Bestimage/Kate Middleton

Katalin hercegné nem vesz részt az ünnepségen

Katalin hercegné betegsége miatt idén nem vesz részt a komoly hagyományokkal rendelkező ünnepségen, amit egyébként a Kensington-palota már közölt, ám ennek ellenére megindultak a találhatások: bennfentesek azt állították, hogy a csak kocsis felvonuláson nem lesz ott, de arra van esély, hogy meglepetésszerűen megjelenjen a Buckingham-palota erkélyén a többi királyi családtaggal együtt, hogy megnézze a Királyi Légierő repülős bemutatóját.

Büszke az ír gárdára

"Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a tiszteletadáson és az ezredei seregszemlén. Kérem továbbítsátok bocsánatkérésmet az ezrednek, és remélem, hogy hamarosan újra személyesen képviselhetem önöket" - üzente a rákkal küzdő és kemoterápiás kezeléssorozaton részt vevő Katalin, aki Vilmos révén maga is az ír gárda tiszteletbeli ezredese. Hozzátette, nagyon büszke a gárdára, amely hónapok óta gyakorol és sok-sok órát áldoz arra, hogy a felvonulás és az öltözékük is kifogástalan legyen.  "Ezredesnek lenni továbbra is megtiszteltetés, és nagyon sajnálom, hogy ezt nem mondhatom el személyesen az idei ezredesi szemlén" - olvasható Katalin levelében, amit  Quis separabit latin kifejezéssel írt alá, ami azt jelenti: Ki választ el (minket)? 

Megható levelére válasz is érkezett

Az ír gárda tagjai meghatódtak Katalin levelén, az alábbi videón látható, ahogy a tisztek vastapssal fogadják az üzenetet. Az ír gárdát mélyen megérintette Katalin levele, és mihamarabbi teljes gyógyulást kívántak neki, majd szintén Quis separabit aláírással zárták mondanivalójukat. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.