Lilibet Diana születésnapjáról nem fog megemlékezni a brit királyi család: ez az oka

Invictus Games 2020 - Day 2 Harry herceg és Meghan Markle
Getty Images - Karwai Tang
viszály brit királyi család Lilibet születésnap
Harry herceg és Meghan Markle kislánya június 4-én ünnepli harmadik születésnapját. Harryék számára ez különleges esemény, ennek ellenére a brit királyi család hivatalosan nem fog megemlékezni Lilibet Dianáról a jeles napon. Ennek hátterében több tényező is áll.

Az elmúlt években a brit királyi család nem emlékezett meg nyilvánosan a nem dolgozó királyi családtagok születésnapjáról. Harry és Meghan Markle távozásával változott a protokoll, ez lehet a fő oka annak, hogy nem gratulálnak hivatalos oldalaikon sem Lilibet Dianának, sem Archie-nak. 

Harry herceg és Meghan, Lilibet
Lilibet Diana születésnapjáról nem fog megemlékezni a királyi család
Forrás: Netflix

Bár a királyi család 2022-ben még nyilvánosan megemlékezett Lilibet első születésnapjáról, azóta nem történt hasonló gesztus. Az akkori üzenet is szűkszavú volt, és így szólt: „Nagyon boldog első születésnapot kívánunk Lilibetnek!"

Természetesen a családi viszályok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a palota nem köszönti fel nyilvánosan Lilibetet. Harry herceg és Meghan Markle 2016-os különválása óta feszült a viszony a sussexiek, Károly király és Vilmos herceg között. Az is valószínűsíthető, hogy hivatalos gratuláció esetén szárnyra kapnának a pletykák egy esetleges békülésről, még többet írna róluk a sajtó, ezt pedig mindkét fél elkerülné. Harry és Meghan a magánéletük védelme érdekében amúgy is igyekeznek kerülni a médiafigyelmet, nem mutogatják gyerekeiket. 

Lilibet csak egyszer találkozott Károly királlyal

A britek már régen várnak arra, hogy Harry “hazatérjen”, és rendeződjön viszonya az édesapjával és a testvérével. Minden bizonnyal Archie-nak és Lilibetnek is sokat adna, ha tarthatnák a kapcsolatot nagyapjukkal és unokatestvéreikkel. Phil Dampier, királyi szakértő szerint a király csak egyszer találkozott Lilibettel, és Archie-val is csak néhányszor.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.