Nők, akik a horrorfilmek ikonikus alakjai lettek

Alien Resurrection / Aline IV (1997) usa
Photo12 via AFP - Photo12 via AFP
szereplők film üzenet bátorság
A horror műfajában a nők mindig is különleges helyet foglaltak el, gyakran az áldozat vagy a túlélő szerepében tűnnek fel. Az évek során azonban számos női karakter vált ikonikussá, akik nem csak passzív résztvevői, hanem aktív alakítói is a cselekménynek. Most összegyűjtöttük, kik a legismertebb nők horrorfilmes szerepekben.

A nők szerepére gondolva leginkább az ártatlan bárány, az áldozat vagy a túlélő jut eszünkbe, bár manapság már a legfélelmetesebb horrorfilm jelenetek résztvevői is. Nézzük meg, kik is azok az ikonikus színésznők, akik feltűnnek ebben a műfajban.

nők
A horror műfajában a nők mindig is különleges helyet foglaltak el
Forrás: Forrás: Shutterstock

Nők ikonikus szerepben

Laurie Strode - Halloween (1978)  

Laurie Strode, akit Jamie Lee Curtis alakít, a horrorfilmek egyik legismertebb karaktere. A Halloween sorozatban Laurie nem csak áldozat, hanem egy okos és határozott nő, aki képes szembeszállni Michael Myersszel, a gyilkosával. Laurie karaktere az évek során szimbolizálta a túlélést és a bátorságot és egyfajta példaképpé vált a horrorfilmek női karakterei számára.

'Halloween: Resurrection' Movie Stills
Laurie Strode - Halloween-Jamie Lee Curtis
Laurie Strode, akit Jamie Lee Curtis alakít, a horrorfilmek egyik legismertebb karaktere
Forrás: ZUMA Press/MOVIESTILLS/Northfoto

Ellen Ripley - Alien (1979)  

Sigourney Weaver által alakított Ellen Ripley az  Alien központi alakja. Ripley karaktere forradalmi volt a maga idejében, hiszen egy erős, kompetens nőként ábrázolta, aki nem csak túléli a xenomorfok támadását, hanem aktívan küzd ellenük.

Alien Le 8eme passager
Sigourney Weaver által alakított Ellen Ripley az  Alien központi alakja
Forrás: Collection ChristopheL via AFP

Nancy Thompson - A Nightmare on Elm Street/ Rémálom az Elm utcában (1984)

Nancy Thompson, Heather Langenkamp alakításában, az egyik első olyan női karakter, aki aktívan felvette a harcot a rémálomdémon, Freddy Krueger ellen. Nancy nem csak túlélni akar, hanem legyőzni is Kruegert, ami különlegessé teszi őt a horrorfilm áldozatainak sorában.  

A Nightmare On Elm Street (1984)
Nancy Thompson, Heather Langenkamp alakításában
Forrás: Photo12 via AFP

Sidney Prescott – Scream/Sikoly(1996)  

Sidney Prescott, Neve Campbell alakításában, a modern horrorfilmek egyik legismertebb alakja. A Sikoly sorozatban Sidney egy komplex karakter, aki számos személyes veszteséget szenved el, mégis erős marad és végül legyőzi a gyilkosokat.  

2011 - Scream 4 - Movie Set
Sidney Prescott – Scream/Sikoly(1996)
Sidney Prescott, Neve Campbell alakításában, a modern horrorfilmek egyik legismertebb alakja
Forrás: ZUMAPRESS.com/Northfoto

Carrie White – Carrie (1976)  

Carrie White, Sissy Spacek alakításában, az egyik legismertebb tragikus figura a horrorfilmekben. A Stephen King regénye alapján készült filmben Carrie egy fiatal lány, aki pszichokinetikus képességekkel rendelkezik és brutális bosszút áll azokon, akik bántották.  

Carrie (1976) usa
Carrie White, Sissy Spacek alakításában, az egyik legismertebb tragikus figura
Forrás: Photo12 via AFP

A nők a horrorfilmekben sokkal többet jelentenek, mint egyszerű áldozatokat. Ezek a karakterek erősek, találékonyak, és képesek szembeszállni a legnagyobb félelmeikkel. Az általuk bemutatott bátorság és kitartás nemcsak a műfaj gazdagításához járult hozzá, hanem példaképekké is váltak számos néző számára. 

Ha kedveled a horrorfilmeket, akkor biztosan tudod, hogy a Sikoly 6. része 2023-ban került a mozikba. Elvileg ez az utolsó a maszkos gyilkosokról és áldozataikról szóló mozinak. Nosztalgiázzunk egy kicsit a film trailerével!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.