Francis Ford Coppola csúnya vádakkal néz szembe: állítólag csókolgatta és ölelgette a női statisztákat

Francis Ford Coppola
Northfoto - Mickael Chavet
forgatás Francis Ford Coppola nők statiszta
A rendezőt azzal vádolják, hogy a Megalopolis című filmjének forgatása során helytelenül viselkedett néhány női statisztával. Francis Ford Coppola képviselői nem kommentálták az értesüléseket.

Francis Ford Coppola rendezőt azzal vádolják, hogy helytelenül viselkedett a Megalopolis című filmjének forgatásán néhány női szereplővel. Szemtanúk arról számoltak be, hogy egy éjszakai klubjelent felvételei alatt a rendező megpróbált megcsókolni néhány hiányos öltözetű női statisztát. Az első vádak májusban kerültek napvilágra, azóta bizonyítékok is előkerültek.

Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola rendezőt azzal vádolják, hogy ölelegette és csókolgatta a női statisztákat

Azzal vádolják Francis Ford Coppola filmrendezőt, hogy női statisztákat csókolgatott

Még a Megalopolis című film májusi cannes-i filmfesztiválon tartott világpremierje előtt vádolták meg Francis Ford Coppola rendezőt azzal, hogy helytelenül viselekedett néhány női statisztával, ám azóta bizonyítékok is előkerültek az ügyben. 

Szemtanúk akkor arról számoltak be, hogy a kérdéses eset egy éjszakai klubjelenet forgatása során történt, a jeleneteket 2023 februárjában vették fel a Tabernacle-ben, egy atlantai koncertteremben. Miközben Coppola rendezett, állítólag folyton felugrott, hogy megölelje vagy megcsókolja a nőket, állítólag néhányat még az ölébe is rángatott. A bennfentes a viselkedést "szokatlannak" írta le." Néhány felvétel után Coppola állítólag odaállt a mikrofonhoz, és bejelentette a teremben tartózkodóknak: "Bocsánat, ha odamegyek hozzátok és megcsókollak titeket, tudjátok, hogy ez kizárólag az én örömömre történik." 

A Variety két videót is megszerzett, amelyek alátámasztani látszanak a szemtanúk csókolózásról szóló állítását.
 

A rendező képviselője nem kívánta kommentálni a videókat és a viselkedésével kapcsolatos állításokat. Francis azonban a múlt hónapban látszólag tagadta a vádakat. Azt mondta, ő túl szégyenlős. Eközben Darren Demetre, a film társproducere egy nyilatkozatban próbálta megvédeni a filmkészítőt, de nyilatkozatával valójában elismerte a fizikai érintésekre vonatkozó állításokat.

"Volt két nap, amikor egy ünnepi, Studio 54-szerű klubjelenetet forgattunk, ahol Francis körbesétált a forgatáson, hogy megteremtse a jelenet hangulatát azzal, hogy kedvesen megölelte és arcon csókolta a szereplőket és a statisztákat"

 - mondta a többi között. A stáb tagjai állítólag összenéztek, amikor Coppola megcsókolta és ölelgette a statisztákat, de senki sem tiltakozott nyilvánosan vagy próbált közbelépni.

"Mivel Coppola finanszírozta, nem volt HR-osztály, amely kordában tartotta volna a dolgokat" - mondta egy másik forrás. "Kivel kellett volna beszélniük? Coppolának panaszkodni, és Coppolát jelenteni magának?" A filmben dolgozó két intimitás-koordinátor közül egyik sem volt a forgatáson az éjszakai klubjelenet napján. A kérdéses jelenetet követő napokban a produkció egyik forrása szerint a stáb vezető tagjai aggódni kezdtek amiatt, hogy a csókolózós videók terjedni kezdenek, ezért 

mindenkit emlékeztettek arra, hogy a titoktartási megállapodásuk szerint nem oszthatják meg a kulisszák mögötti munkáról készült felvételeket.

 A Megalopolis szeptemberben kerül a mozikba.

Íme, a film előzetese:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.