Idősebb nő - fiatalabb férfi: Filmek, ahol a korkülönbség nem számít

Prime Video's "The Idea Of You" New York Premiere
WireImage/Prime Video's "The Idea Of You" New York Premiere - Manoli Figetakis
korkülönbség film párkapcsolat mozi
Ha beülünk a moziba, és a filmben egy olyan párt látunk, amelyiknek férfitagja legalább 20 évvel idősebb, mint a nő, már a szemünk sem rebben. A korkülönbség nem számít, az idős férfi-fiatal lány páros ma már szinte természetes. Nem úgy az idősebb nő - fiatalabb férfi felállás!

Carl Gustav Jung, a nagy hatású analitikus pszichiáter és pszichológus azt vallotta, hogy a kapcsolati és szexuális ébredezés korszakában hatékony lenne, ha a fiatal férfiakhoz idősebb nőket, a fiatal nőkhöz idősebb férfiakat társítanának. Utóbbi ellen úgy tűnik, az uraknak nincs is kifogásuk, manapság nem ritkán láthat az ember maga körül ötvenes férfiakat és húszas éveiket taposó lányokat. A filmvászonról is mosolyognak a húsz-harmincéves színésznők, akik erősen középkorú férfisztárok feleségét, barátnőjét formálják meg a filmekben. Ám az idősebb nő - fiatalabb férfi felállás sokkal ritkább, ahogy az életben, úgy a moziban is. Ritkább, de létezik.

az idősebb nő - fiatalabb férfi
Az egyik film, amely az idősebb nő - fiatalabb férfi kapcsolatot megjeleníti, a May December, amely valós történeten alapul
Forrás: Dave Benett/WireImage/"May December" London Photocall

Filmek, ahol  idősebb nő - fiatalabb férfi párosokat láthatunk

A következő mozi alkotások azt hivatottak hitelesen ábrázolni, hogy akármekkora társadalmi tabunak is számít, a korkülönbség ellenére kialakulhat mély érzelmi kapcsolat idősebb nő - fiatalabb férfi párosok között is.

  • The Idea of You
Prime Video's "The Idea Of You" New York Premiere
Forrás: WireImage/Prime Video's "The Idea Of You" New York Premiere

A Prime Video The Idea of You című filmjében Anne Hathaway egy egyedülálló anyát alakít: Soléne egy Los Angeles-i galéria tulajdonosa, aki elkíséri lányát a Coachella fesztiválra, ahol véletlenül találkozik a tinilány kedvenc fiúbandájának egyik tagjával, Hayesszel, akinek karakterét Nicholas Galitzine formálja meg. A drasztikus korkülönbség és a nyilvánosság rosszallása ellenére romantikus kapcsolat alakul ki kettejük között.

  • May December
"May December" Screening
A film a harmincas tanárnő és tizenéves fiú valós történetét dolgozza fel, az események után két évtizeddel
Forrás: Joe Maher/Getty Images/"May December" Screening

Julianne Moore, Charles Melton és Natalie Portman a főszereplői az igaz történeten alapuló, nagy port kavart May December című filmnek. A mozi Mary Kay Letourneau esetét dolgozza fel, amelynek lényege, hogy a harmincas évei elején járó nő szerelmi viszonyba keveredett fia 13 éves barátjával. A nő börtönbe került, ahol világra hozza a tinédzserrel közös gyermekét, majd, amikor szabadult, a fiúval összeházasodtak. A filmben az eset után több mint két évtizeddel egy színésznő (Portman) meglátogatja a párt, hogy időt töltsön a nővel és az immár felnőtt fiatal férfival, hogy hitelesen filmre vihesse a románcukat. 

  • A sztárok nem Liverpoolban halnak meg
'Film Stars Don't Die in Liverpool' Variety screening series presented by FilmStruck, Los Angeles, USA - 05 Dec 2017
A film Gloria Grahame és Petr Turner kapcsolatát dolgozza fel
Forrás: 'Film Stars Don't Die in Liverpool' Variety screening series presented by FilmStruck, Los Angeles, USA - 05 Dec 2017/pmcarc

Ez is egy valós történeten alapuló film, amely egy idősebb filmsztár és fiatal szerelme történetét dolgozza fel. Élete utolsó két évében Gloria Grahame, akit Annette Bening alakít, romantikus kapcsolatba kerül a Peter Turnerrel, akit a filmben Jamie Bell játszik. Turner a románcukról és Grahame utolsó napjairól könyvet írt, amely alapján a film elkészülhetett. 

  • A szomszédfiú
"The Boy Next Door" - Miami VIP Screening Presented By BodyLab
A szomszédfiú az idősebb nő megszállottjává vált
Forrás: Getty Images

Jennifer Lopez egy középiskolai tanárnőt alakít, akit megcsal a férje, elválnak, emiatt józan ítélőképességét elveszítve egyéjszakás kalandba bonyolódik  egy 19 éves diákjával, tinédzser fia legjobb barátjával, akit a filmben Ryan Guzman alakít. Claire szakítani próbál, mert úgy érzi, Noah rajongása túlzó, ám addigra a fiú a megszállottjává válik.

  • Diploma előtt
On the set of The Graduate
A Diploma előtt szerelmi története Dustin Hoffmannak világhírt, a rendezőnek Oscar-díjat hozott
Forrás: On the set of The Graduate/two people:CB1

A Diploma előtt Mike Nichols rendező egyik legikonikusabb filmje, nem csak a Mrs. Robinson szerepét megformáló Anne Bancroft csábító alakításának köszönhetően. A történetben Ben Braddock, az egyetemi diplomáját épp csak átvevő fiatal fiú az érett nő, Mrs. Robinson és lánya, Elaine között találja magát. A film, amely meghozta Dustin Hoffman világhírét, a slágerlisták élére segítette Simon és Garfunkel Mrs. Robinson című dalát, és Oscar-díjat hozott a rendezőnek, Mike Nicholsnak.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.