Kate Winslet elárult egy titkot a Titanic csókjelenetéről: ilyen volt valójában

Titanic
AFP -
Kate Winslet Titanic csókjelenet Leonardo DiCaprio
Titkokról rántott le a leplet Kate Winslet. Elárulta, hogy a Titanic ikonikus csókjelenetét nem is volt olyan könnyű leforgatni, sőt, egy igazi rémálom volt. Leginkább Leonardo DiCaprio miatt.

Talán az egész film egyik legikonikusabb jelenete, amikor Jack (DiCaprio) az óceánjáró elején áll, ahol Rose (Winslet) csatlakozik hozzá. A páros a horizontra néz, majd összefonják a karjaikat és az ujjaikat, és csókolóznak. Bár a Titanic csókjelenete nagyon romantikusnak tűnik, a pillanat nem volt olyan meghitt, mint azt mindannyian gondoljuk, sőt, Kate Winslet szerint egy rémálom volt a forgatás.

"Titanic"
Látványnak gyönyörű, de a Titanic szerelmes jeleneteit nem is volt olyan egyszerű leforgatni
Forrás: CBS via Getty Images/"Titanic"

A Titanic szerelmes jelenetének forgatása nem volt akadálymentes

Mi lehet olyan bonyolult egy csókjeleneten, gondolja az ember, és nem is olyan nagy baj, ha a néző nem tud minden nehézségről. Azaz nem tudott, mert Kate Winslet mindent elárult egy friss interjújában, amelyben visszanézte az ikonikus pillanatot, azt mondta:

„Na, ezt a jelenetet leforgatni egy rémálom volt, mert Leo nem tudta abbahagyni a nevetést, és körülbelül négyszer kellett újravennünk, mert Jim (James Cameron rendező) különleges fényeket szeretett volna, de a naplemente folyamatosan változott, ezért várnunk kellett.” 

A díszletet csak a hajó egy refűrészelt darabja képezte, ahova létrán kellett felmászniuk, s noha Leonardo DiCaprio megjelenése teljesen természetesnek tűnt, valójában napozóágyon kellett feküdnie, és rengeteg barnító smink volt rajta. Winslet jelmezének egyik oldalában volt elrejtve DiCaprio sminkje, ecsetei és szivacsai, a másik oldalon a saját sminkes ecsetei és szivacsai, a felvételek között pedig a sminkes szerepét is magára vállalta. 

A színésznőt a csókjelenet után beborította DiCaprio barna sminkje: „A végén úgy néztem ki, mintha egy tábla karamellás csokoládét szopogattam volna el, mert a sminkje rám hullott, ő pedig úgy nézett ki, mintha egy kicsi hiányozna az arcából".

Kate Winslet azt is megemlítette, hogy a mellei a forgatások alatt az álláig fel voltak emelve, így alig tudott lélegezni. Mindennek ellenére nagyon büszke  Titanicra, és boldog, hogy újabb ás újabb generációk fedezik fel újra és újra

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.