Legendás univerzumok: ezért imádjuk nőként a sci-fit

Avengers
Collection ChristopheL via AFP/© Marvel studios / Paramount pictures - Collection ChristopheL via AFP
marvel star wars Aquaman
Star Wars, Star Trek, Marvel, DC – és még sorolhatnánk hány és hány univerzum van, amiért odáig vagyunk. Legendás űrkalandok, szuperhősökkel és némi cukisággal fűszerezve.

A sci-fi, vagyis a tudományos-fantasztikus filmek világa hatalmasat fejlődött az elmúlt évtizedekben. Hol van már gyerekkorunk szintén legendás Orion űrhajója, vagy Pirx kapitány. Helyüket átvették a mára filmtörténelmet író Star Wars, Star Trek, vagy a képregényből filmes alkotássá vált Marvel és DC univerzum történetei. 

legendás univerzumok
Legendás univerzumok: Star Wars (AFP) 

Legendás univerzumok: Han Solo-tól a szupermosómedvéig

Star Wars- Az erő legyen veled

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban... – az 1977-ben bemutatott Csillagok háborúja című epizód első volt ugyan a sorban, de a sithek, jedik, bájos ewokok és wookie-k csapata emberek millióit ragadta magával. A Skywalker család története mára kibővült; a Disney amint felvásárolta a jogokat, olyan sorozatokat dobott piacra – mint legutóbb az Akolytus –, amelyeken keresztül sokkal mélyebben belelátunk a Star Wars univerzumába. 

Örök kedvencünk: A birodalom visszavág

Star Trek: Teleportálás és galaktikus barátságok 

A Star Trek a legszövevényesebb, legszerteágazóbb filmes univerzum, amely 1964 óta tizenegy, összesen 821 epizódot tartalmazó, egymással szorosan összefüggő sorozatot, tizenhárom mozifilmet és több száz regényt, képregényt takar. A jövőben játszódó történet utópisztikusan ábrázolja az emberiséget. Nincsenek betegségek, egy úgynevezett Föderációban él a galaxis többi fajával, és a teleportálásnak köszönhetően szinte egyáltalán nincsenek távolságok. 

Örök kedvencünk: Star Trek - Mindenen túl

 MARVEL: Ahol egy mosómedve és egy facsemete is lehet szuperhős

Az amerikai Marvel Comics képregényei a hatvanas évek óta elképesztő népszerűségre tettek szert. A fantasztikus négyes, A vasember, A hihetetlen Hulk és a Pókember sztorijai egymás után kerültek filmvászonra. A Marvel-univerzum specialitása, hogy a történetek összefonódnak, így jött létre például a Bosszúállók széria, amiben nem csak Pókember, vagy Thor, de például egy morcos mosómedve és egy facsemete is rendelkezik szuperképességekkel.

Örök kedvencünk: Bosszúállók- Végjáték

DC: Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman és a többiek

A DC Comics is a képregényeiből hozta létre filmes univerzumát. Az első film, Az acélember után sorra jöttek a képregény feldolgozások. A DC főszereplők a Marvelhez hasonlóan szuperképességekkel rendelkeznek, történetük epikus hangulatú. A Wonder Woman sztorija például az amazonok legendájához nyúl, az Aquaman eredettörténete pedig Atlantis sztoriját dolgozza fel a maga módján. 

 Örök kedvencünk: Az igazság ligája 

Az alábbi videóban megnézheted az Igazság ligája előzetesét:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.