Mi lett az Olsen ikrekkel, akiket egykoron ünnepelt a világ? Így élnek most

CFDA Fashion Awards - Arrivals
FilmMagic/CFDA Fashion Awards - Arrivals - Taylor Hill
Olsen ikrek Ashely Olsen Elizabeth Olsen
Mary-Kate és Ashyles Olsen filmjeiről talán még az is hallott, aki még egyet sem látott közülük. Viszont az utóbbi egy évtizedben az Olsen ikrek életéről semmit sem tudni. Vajon mi lehet velük?

A híres ikrek az 1980-as évek végén váltak világhírűvé. A színésznők az első szerepüket még egész kicsiként kapták meg, a Bír-lak című sorozatba, Michelle Tanner bőrébe bújtak felváltva. Az ikreknek később számos közös filmje készült, de a 2004-es New York-i bújócska után már nem láthattuk őket többé a mozivásznon. Gyerekszínészként az Olsen ikrek rendkívüli népszerűségre tettek szert, azonban ahogy felnőttek, lassan eltűntek a rivaldafényből, és manapság csak keveset tudunk róluk. 

olsen ikrek
Mi lett az Olsen ikrekkel, akiket egykoron ünnepelt a világ?
Forrás: Getty Images/"Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art Of The In-Between" Costume Institute Gala - Arrivals

Hogyan indult az Olsen ikrek karrierje?

Mark-Kate és Ashley hat hónapos korukban “voltak” az első meghallgatásukon. A több száz megjelent ikerpár közül ők voltak a legcukibbak és legbátrabbak. A rendező azonnal el volt ragadtatva tőlük, és mindkettőjüket beválogatta abba a különleges szerepbe, amely a hollywoodi csillogásba repítette őket.

Íme néhány emlékezetesebb filmjük gyerekkorukból:

  • Bír-lak (1987-1995)
  • Irány a nagyi! (1992)
  • Két tojás száz bajt csinál (1993)
  • Ketten nyeregben (1994)
  • Az ikrek Malibuból (2001-2002)
ASHLEY AND MARY-KATE OLSEN
Forrás: Disney General Entertainment Con/ASHLEY AND MARY-KATE OLSEN

Rengeteg sorozatban és filmben játszottak együtt, szinte alig lehetett már követni. A legtöbb filmjük története romantikus volt, mindig egymás ellentétei voltak, és természetesen mindig ugyanabba a fiúba zúgtak bele. Mondani sem kell, hogy a tinilányok odavoltak értük, a tökéletes szépségük, humoruk és stílusuk miatt.

Néhány népszerű tini filmjük, amiket mi is imádunk:

  • Kettőn áll a vásár (1995)
  • Anya kerestetik (1998)
  • Párosban Párizsban (1999)
  • Ne szólj szánk! (2000)
  • Ketten a slamasztikában (2001)
  • Római ikervakáció (2002)
  • New York-i bújócska (2004)
"New York Minute" on Location in Manhattan - October 9, 2003
Forrás: "New York Minute" on Location in Manhattan - October 9, 2003

A gyereksztárból üzletasszony

Az ikrek nemcsak színészi tehetségükkel, hanem üzleti érzékükkel is kitűntek. Fiatal koruktól kezdve saját márkáikat építették, és tizenéves korukra már multimilliomosok voltak. Az Olsen ikrek divatbirodalma, a „The Row” és az „Elizabeth and James” márkák ma már világszerte ismertek és elismertek a divatvilágban. Az ikrek nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és a kifinomultságra, és az általuk tervezett ruhák és kiegészítők a luxuspiacot célozzák meg.

A színészettől való elfordulás

Utoljára 2004-ben szerepeltek filmben, a New York-i bújócskában, azóta viszont elfordultak a színészkedéstől, és teljes mértékben a divatra és az üzletre koncentrálnak. Mary-Kate és Ashley a nyilvánosságtól is visszavonultak, ritkán adnak interjúkat, és kerülik a médiát.

2017 CFDA Fashion Awards - Arrivals
Forrás: WireImage/2017 CFDA Fashion Awards - Arrivals

A magánélet titkai

Magánéletük sokáig rejtély volt a nyilvánosság számára. Mary Kate 2015-ben ment feleségül Olivier Sarkozyhez, de házasságuk 2020-ban válással végződött. Ashley magánélete eddig szerencsésebben alakul, Louis Eisner felesége lett, akivel már megszületett az első közös gyermekük is, Otto. Megvoltak a maguk nehézségei egyébként az elmúlt években: Mary-Kate-ről 2004-ben derült ki, hogy anorexiás, ekkor bevonult egy rehabilitációs központba a gyógyulása érdekében, de azt is pletykálták róla, hogy drogfüggő, amit a nyilvánosság előtt sosem ismert el. 2015-ben pedig fény derült Ashley betegségére, a Lyme-kórra.

Nosztalgiázásként pedig nézzük meg a New York-i bújócska előzetesét (főleg, ha még nem láttad - kedvcsinálónak):

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.