Elhunyt Richard Simmons: a fitneszguru 76 éves volt

legenda Richard Simmons fitnesz
Egy nappal a 76. születésnapja után elhunyt amerika első fitneszguruja. Richard Simmons a héten még posztolt a közösségi médiában, háláját fejezte ki a követőinek a születésnapi üzenetekért.

A hatóságok Richard Simmons házvezetőnőjének hívása után, 10 óra körül vonultak ki az aerobik edző otthonához. Külföldi lapok arról számoltak be, hogy az idegenkezűséget kizárták, egyelőre nem bűncselekményként vizsgálják a halálát.

Richard Simmons halála: a rendőrség július 13-án délelőtt volnult ki a fitneszguru házához
Richard Simmons halála: a rendőrség július 13-án délelőtt volnult ki a fitneszguru házához
Forrás: Getty Images

A fitneszguru halála egész Amerikát lesújtotta, hiszen a héten még aktív volt a közösségi médiában. Simmons egy gyerekkori fotót posztolt magáról, majd megköszönte a rajongók születésnapi jókívánságait.

„A születésnapok ünneplése — A születésnapi tortákat és gyertyákat az egyiptomiak, görögök és rómaiak alkották meg. Később valaki azt mondta, hogy vigyünk ajándékot a születésnaposnak... ez jó ötlet volt. 1893-ban két nővér, Patty Hill és Mildred J. Hill megírta a Happy Birthday to you című dalt. Ha a dalt lejátszották a tv-ben, rádióban vagy filmekben, ezek a testvérek jogdíjat szedtek. Most már közkincs" - írta Simmons egy hosszú, nyilvános Facebook-bejegyzésben július 12-én, pénteken.

Richard Simmons
Richard Simmons bőrrákkal küzdött
Forrás: Getty Images

Az egykori aerobikoktató a továbbiakban elmesélte a rajongóknak, hogyan ünnepelte a születésnapját kisgyerekként, majd arról is megemlékezett, micsoda tortakölteményekkel kezdveskedtek neki az elmúlt években: „Amikor a Slimmonsban tanítottam, a születésnapomon különleges tortákat készítettek nekem. Az egyik egy lapos torta volt, amire rá volt festve a képem, a másik egyik egy Barbie baba volt, az ő ruhája volt a torta, mint ahogy az a torta is, aminek a tetején egy nagy diszkógömb volt. Az is a születésnapomon volt, amikor a Groovin in the House-t vettük fel... az egy háromdimenziós, három láb magas torta volt, az egyik dalmatámat formálta... sírtam.”

Üzenetét így zárta: „Nagyon sokan küldtetek nekem születésnapi jókívánságokat a Facebookon és más platformokon. Ezt nagyon nagyra értékelem."

 

Richard Simmons megváltoztatta a fitneszről alkotott képet

Simmons a '70-es és '80-as években vált híressé a fitneszről alkotott eltérő felfogásával. A New Orleans-i születésű férfi gyerekkorában túlsúlyos volt, de miután a '70-es években Los Angelesbe költözött, rátalált a fitneszre. Amikor észrevette, hogy az edzőtermekbe olyan emberek járnak, akik már eleve fittek, Simmons úgy döntött, más utat választ. Olyan edzőtermeket kezdett létrehozni, amelyek célja az volt, hogy segítsen azoknak, akik a fogyással és a súlyuk megtartásával küzdenek. A következő évtizedekben Simmons gyakran szerepelt a tévében is. 2014-ben visszavonult a nyilvánosságtól. Március elején Simmons az X-en jelentette be, hogy bőrrákot diagnosztizáltak nála, és kihasználta az alkalmat, hogy arra buzdítsa a rajongókat, hogy keressék fel az orvosukat, ha bármi szokatlant észlelnek a testükön. Március 20-án azonban Simmons jó hírek szolgált a diagnózisával kapcsolatban.

Nos, a harmadik alkalom volt a bűvös. Mosolyogva mondta [az orvos]: 'Kiszedtük az összes rákos sejtet.' Megöleltem" - írta Simmons a Facebook-bejegyzésben. „Tudom, hogy néhányan közületek, akik ezt olvassák, már voltak rákosak, vagy ismertek valakit, aki rákos volt. Ígérjétek meg, hogy felkeresitek az orvosotokat, és teljes kivizsgálást kértek."

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.