Sarolta hercegnő és dadusa: ezt a 6 szabályt mindenképp be kell tartania a hercegnőnek

Getty Images/WireImage/Karwai Tang -
brit királyi család dadus Sarolta hercegnő
Az Egyesült Királyság egyik legjobban képzett dadája, Maria Teresa Turrion Borrallo gondoskodik Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeiről. Sarolta hercegnő kapcsolata dadusával bizalmas és szeretetteljes, de vannak szabályok, amelyek alól az ifjú hölgy sem bújhat ki.

Maria Teresa Turrion Borrallo 2014-ben csatlakozott a királyi családhoz. A dadus nemcsak Sarolta hercegnő neveléséért felel, hanem ő gondoskodik György és Lajos hercegről is. Borrallo a híres Norland College-ben végzett, amely a világ egyik legrangosabb gyereknevelési intézménye. Itt különleges képzést kapott, hogy minden helyzetben felkészülten tudjon reagálni, még esetleges veszélyek esetén is. Rendkívüli odafigyeléssel törődik a gyerekekkel, mégis szigorú, ha a helyzet megkívánja. Maria híres a „no nonsense” hozzáállásáról, közvetlen, lényegre törő és mentes a felesleges bonyolításoktól. Mindig ügyel rá, hogy az alábbi hat szabályt a hercegné és a hercegek is betartsák. 

Sarolta hercegnő
Sarolta hercegnő és dadusa között bizalmas és szeretetteljes a viszony. Forrás: Getty Images/Chris Jackson

Sarolta hercegnő kapcsolata dadusával

Nem csupán egy munkakapcsolat van Sarolta hercegnő és dadusa között, hanem egy bizalmas és szeretetteljes viszony, amely nagyban hozzájárul a hercegnő és testvérei kiegyensúlyozott neveléséhez és fejlődéséhez. Borrallo egy forrás szerint "nagyon szereti a gyerekeket, és bár tud szigorú is lenni, nagyon szeretetteljes és lágy velük”. Hűséges és elkötelezett a királyi család felé, az ő jelenléte szinte mindig észlelhető a fontos eseményeken. A királyi gyerekek nevelésében a dadus szigorúan betartja a Norland College által tanított elveket, például soha nem használja a "gyerekek" szót, hanem mindig név szerint vagy "gyermekekként" hivatkozik rájuk, tiszteletet mutatva ezzel. Szakértelme és elkötelezettsége a garancia arra, hogy Sarolta, György és Lajos megfelelően viselkedjenek a nyilvánosság előtt és otthon is. Emellett a mindennapjaikban is fontos szerepet játszik, gyakran kíséri őket parkba vagy biciklizni, miközben a szülők a királyi kötelezettségeiket teljesítik.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a gyermekek sok időt töltsenek a szabadban

A Norland nevelési filozófia szerint a friss levegő és a játék elengedhetetlen a gyermekek fejlődéséhez. Legyen szó biciklizésről, kutyákkal való játékról vagy kertészkedésről, minden időjárási körülmény ellenére kint kell lenniük. Sarolta hercegnő szeret a szabadban játszani testvéreivel érdeklődik a természet iránt és érdeklődéssel fedezni fel a környezetét. 

Új ízek bevezetése 

Azért, hogy a gyerekek ne legyenek válogatósak új ételeket és ízeket vezetnek be étkezésük során. Ez segít nekik megismerni a különböző ételek széles választékát, és hozzájárul az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához.

Nincs kiabálás

Maria Borrallo és a királyi család nem kiabál a gyerekekkel. Minden konfliktust csendes és határozott kommunikációval oldanak meg. Ez a szabály a gyerekek közötti kommunikációra is vonatkozik, hogy elkerüljék a veszekedéseket és a hangoskodást​. A dühroham, vagy sírás is kizárt.

British Royals Arrive For The Christening Of Princess Charlotte Of Cambridge
Forrás: NORTHFOTO/Michael Dunlea

Szabad játék és tanulás

A dadus nagyon szereti a gyerekeket játékokon keresztül oktatni, tanítani. Ez a megközelítés segíti a kreativitást és a problémamegoldó képességet. Sarolta például szívesen fest és rajzol, ami a kreativitását tükrözi.

Többnyelvű kommunikáció

Maria Borrallo hat nyelven beszél, köztük franciául és spanyolul is. A gyerekekkel különböző nyelveken kommunikál, hogy elősegítse a nyelvi készségeik fejlesztését. A dadus például spanyol leckéket ad Saroltának, és már György herceg is megtanult számolni spanyolul tőle.

Korai lefekvés

A gyermekeknek szigorú napi rutint kell követniük. Este 7 órakor fekszenek, hogy mindig frissen és kipihenten ébredjenek. A mesélés is fontos része az esti rutinjuknak, állítólag Katalin hercegné gyakran olvas nekik lefekvés előtt.

Nézd meg a videót,  amiből kiderül 5 dolog, amit a királyi dadáról tudni kell:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.