10 sztárdiéta, amivel a hírességek formában tartják magukat

Getty Immages/Mondadori Portfolio -
egészséges étrend fitt életmód diéta hollywood
Fedezd fel, hogyan tartják formában magukat a hírességek. Ez a 10 sztárdiéta és étkezési szokás számodra is segítség lehet.

Sok híresség saját edzőtermében edz és privát szakács készíti el egészséges ételeit. A sztárdiéta szabályait ilyen háttér segítségekkel könnyebb betartani. Lehet, hogy most úgy gondolod, számodra ez megvalósíthatatlan, ami igaz lehet, de ezek csak körülmények. Valójában sok olyan ismert sztár van, akik hasonló eszközökkel, ugyanúgy próbálnak fittek maradni, mint mindannyian. Íme 10 sztárdiéta, amelyeket a hírességek is alkalmaznak az egészségesebb test és életmód érdekében.

sztár diéta
Sztárdiéta: Jessica Biel a paleo étrendre esküszik. 
Forrás: Getty Images/Dimitrios Kambouris

1. Sztárdiéta trend: Jessica Biel és a paleo étrend 

Hollywood legirigyeltebb alakjai mögött sokszor a paleo étrend áll. Jessica Biel is ezt a diéta trendet követi, ami elmondása szerint „lefogyaszt és karcsúsít, és eltünteti rólad azt a kis zsír- és vízsúlyt." A paleo étkezők szigorú étrendet követnek, amely kizár minden gabonafélét, tejterméket és hüvelyest. Sokat főz otthon friss halból vagy sovány húsból, például csirkéből és zöldségekből.

 Gwyneth Paltrow méregtelenít
Forrás: GC Images/James Devaney

2. Gwyneth Paltrow

Az egészséges életmód királynője elárulta, hogy évente kétszer-háromszor három hétig méregtelenít. Az általa választott tisztítókúra egy 21 napos program, amelyet Alejandro Junger kardiológus fejlesztett ki. A program számos élelmiszert, köztük a glutént, a tejtermékeket, a tojást, a cukrot, az alkoholt és más allergiát kiváltó anyagot kiiktat, és megköveteli, hogy naponta két étkezést folyékony formában fogyasszon (például: gyümölcslevek, turmixok vagy levesek)

Meghan Markle zöld leveket iszik
Forrás: Getty Images/Mark Cuthbert

3. Meghan Markle 

Állítólag Harry herceg feleségének legkedveltebb nassolni valója az avokádós pirítós. Minden nap egy bögre citromos forró vízzel kezdi a reggeleit, amit reggel banánnal és agavésziruppal megöntözött zabpehellyel ebédkor pedig tésztasalátával párosít. Emellett délutánonként szívesen iszik zöld gyümölcsleveket, hogy energiaszintje egyenletes maradjon, és este 6 óra után egy pohár vörösborral is megjutalmazza magát, ha kedvére van egy kis élvezet. 

Jennifer Lopez a folyadékpótlásra esküszik
Forrás: Getty Images/Atlas - Fan Event Mexico City

4. Jennifer Lopez

Az aranytorkú és szuper testű világsztár a folyadékpótlásra esküszik. Az énekesnő edzője és életvezetési tanácsadója, Dodd Romero, szerint Lopez étrendjét fehérjékre, zöldségekre, zsírokra, szénhidrátokra és vízre osztja fel. Romeo azt is elárulta, hogy JLo naponta legalább hét pohár vizet iszik.

Licy Liu vegetariánus
Forrás: WireImage/Theo Wargo

5. Lucy Liu

Bár közel egy évig vegán volt, áttért vegetáriánus étrendre. Lucy úgy fogalmazott, hogy legyen szó vegánról vagy vegetáriánusról, a növényi alapú étrend több energiát ad neki és csökkenti a puffadást. 

Kate Hudson zellerlével kezdi a napot
Forrás: Nathan Congleton/NBC 

6. Kate Hudson

A bájos színésznő elmondása szerint naponta ötször eszik, minden reggelét zellerlével kezdi, amit egy fehérjeturmix, zab, egy açaí-tál vagy tojás követ. Emellett rendszeresen jógázik és az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásának köszönhetően néz ki ilyen jól.  A nap többi részében Hudson főként növény alapú ételeket fogyaszt, időnként pedig csirkét, halat vagy steaket is beiktat az étrendjébe. 

Kim Kardashian fehérjedúsan eszik
Forrás: Getty Images/Dimitrios Kambouris

7. Kim Kardasian

Étrendje főként fehérjedús ételekből áll, amelyek gazdagok egészséges zsírokban, mint például avokádó és diófélék, valamint tojás, friss gyümölcsök és zöldségek, valamint sajt. Azonban teljesen kizárta étrendjéből a szénhidrátokat.

Victoria Beckham lúgosít
Forrás: AFP 

8. Victoria Beckham

A volt Spice Girl, divattervező és négy gyermek édesanyja a lúgosító diétát említi a rendkívül karcsú alakja fenntartásának módszeréül. A diéta azt célozza, hogy a test pH-szintjét 7,35 és 7,45 között tartsa, és végül is arra ösztönzi a diétázót, hogy 80% alkáli (gyümölcsök, zöldségek, diófélék és hüvelyesek (például: zeller, brokkoli, grapefruit kelkáposzta) és 20% savas (búza és tejtermékek, kávé, cukor, hús, hal és alkohol) ételeket fogyasszon. Állítólag Beckham napi étrend rutinja magában foglalja a grillezett halat, füstölt lazacot, tojásrántottát, tonhalat, sushi salátát és áfonya smoothie-t, amelyek magas omega-3 tartalmuk miatt hatékonyan lassítják az öregedést.

Angelina Jolie ősi gabonákat fogyaszt
Forrás: WireImage/Jamie McCarthy

9. Angelina Jolie

Hogy fenntartsa energiaszintjét rendszeresen nassol és ősi gabonákat, mint például quinoát, chia magot, kölest, rozst és hajdinát illeszt hozzá étrendjéhez. A színésznő szerint ez az étrend nyújtja számára azokat a tápanyagokat, amelyeket máshol nem találhat meg, ráadásul bőre ragyog, és haja egészségesen csillog tőle.

Megan Fox az 5 faktoros diéta híve
Forrás: WireImage/Taylor Hill

10. Megan Fox

A sokak által irigyelt alakú szupersztár az 5 faktoros diétára esküszik. Ennek lényege, hogy naponta öt étkezést fogyasztanak, és mindegyik étkezés öt összetevőből áll, amelyek középpontjában a fehérje, egészséges zsírok, egészséges szénhidrátok, rostok és cukormentes italok állnak. A diétázóknak lehetőségük van egy "csaló napra" is, amikor szabadon fogyaszthatják kedvenc ételeiket. Megan állítólag imádja a turmixokat, kedvence a piros turmix, amely bármilyen szezonális bogyóból készülhet, chai tea, egy adag fehérjepor és egy kevés mandulatej kerül még bele.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.