A világ legkisebb nője alacsonyabb, mint egy egyéves gyerek - FOTÓ

a világ legkisebb nője, Jyoti Amge
Indian Jyoti Amge, 19, the world's shortest woman according to the Guinness Book of Records, poses for pictures during an event in Kuwait City, on March 14, 2013. Amge and Morocco's Brahim Takioullah, who has the largest feet in the world, are in Kuwait as part of a children's one-minute competition organized by the Guinness Book of Records. AFP PHOTO/YASSER AL-ZAYYAT (Photo by Yasser Al-Zayyat / AFP) - AFP
achondroplasia törpeség színésznő sztár
Jyoti Amge, a világ legalacsonyabb élő nője mindössze 62,8 centiméter magas és a súlya csupán 6 kilogramm, tehát jóval kisebb, mint egy átlagos egyéves gyerek. De a világ legkisebb nője nem szenved önbizalomhiánytól, a magabiztossága sztárhoz illő.

A mindössze 62,8 cm magas és 6 kg testsúlyú Amge igazi sztár, aki a közösségi médiában hatalmas követői bázissal rendelkezik. Az indiai Nagpurban született 30 éves nő átlagos testméretekkel született, ám a törpeség egyik formája, az úgynevezett achondroplasia miatt elmaradt a növekedésben, és lett mára a világ legkisebb nője. Jyotit 2009-ben a világ legalacsonyabb élő tinédzserlányává koronázták, majd 18 évesen Guinness-rekordot döntött a legalacsonyabb élő (és mozgásképes) nő kategóriában.

a világ legkisebb nője és legmagasabb férfija együtt
A világ legkisebb nője nem szenved önbizalomhiánytól, a magabiztossága sztárhoz illő
Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Annak ellenére, hogy a világ legkisebb nője alacsonyabb, mint egy átlagos egyéves baba, nagy álmai és ambíciói vannak

A színésznő azután vált híressé, hogy szerepet kapott a népszerű American Horror Story című sorozatban, és megkapta Ma Petite álomszerepét a Freak Show című sorozat negyedik évadában. De a reflektorfénybe kerülés  ellenére Jyotit még mindig úgy kezelik, mintha gyerek lenne.

„Amikor az emberek meglátnak a tévében, nagyon boldogok, ha nem kell interakcióba lépniük velem. Amikor mégis interakcióba lépnek velem, úgy kérdezgetnek, mintha kisbaba volnék, úgy bánnak velem, mint egy kisgyerekkel, és úgy tartanak, mintha csecsemő lennék, és ez az, amit rosszul csinálnak” — mondta egy interjúban a színésznő.

Jyoti, akinek 1,9 millió követője van az Instagramon, boldog. Egy nemrégiben közzétett posztjában, amely több ezer kedvelést és kommentet gyűjtött, kijelentette: „Olyan lány vagyok, aki erős, független és magabiztos, és ezt a mosolyom is mutatja”.

@storywanderer1 This is the shortest woman in the world #us #knowledge ♬ original sound - Story Wanderer

A népszerű Tiktok-fiók, a Story Wanderer nemrég készített egy profilt a hírességről, akinek a „pozitív és optimista hozzáállását” méltatta. 

„Jyoti arra használja a platformját, hogy megmutassa a világnak, hogy a mérete nem korlátozza a boldogság és az álmok keresésében” — áll a videóban. Több száz lelkes felhasználó özönlött a kommentszekcióba, hogy megossza gondolatait. Imádni valónak, félelmetesnek és gyönyörűnek is nevezték őt, de sokan fejezték ki jókívánságaikat is, mondván neki van a legnagyobb szíve a világon.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.