Vége az Aerosmith-nek: Steven Tyler már soha nem gyógyul meg

búcsú Aerosmith Steven Tyler
Nem áll többet színpadra a legendás zenekar. Az Aerosmith elbúcsúzott a közönségtől.

Az Aerosmith pénteken az Instagramon bejelentette, hogy visszavonul a turnézástól. Az ok Steven Tyler hangszálsérülése, amiből nagy valószínűséggel soha nem épül fel, így a zenekar sem áll többé színpadra. 

CBS's Coverage of The 62nd Annual Grammy Awards, Aerosmith
Az Aerosmith minden koncertjét lemondta
Forrás: Getty Image

Az Aerosmith nem játszik többet

A zenekar lemondta az összes hátralévő, de már meghirdetett koncertidőpontot, a rajongók, akik már megvették a jegyeket visszakapják a pénzüket - írja a Variety. "Megtiszteltetés számunkra, hogy zenénk az életed részévé vált" - írták többek között a posztjukban. "Senki másnak nincs olyan hangja, mint Stevennek. Hónapokat dolgozott azon, hogy újra olyan lehessen, mint amilyen a sérülése előtt volt. A legjobb orvos csapat segítségével küzdött, de mára sajnos egyértelmű, hogy hangsérüléséből nem lehetséges teljesen felépülni. Szívszorító és nehéz, de szükséges döntést hoztunk..." - tették hozzá. 

Steven Tyler nem épült fel hangszálsérüléséből 

Az Aerosmith 2023 szeptember elején indult az utolsónak meghirdetett Peace Out turnéjára, de az szinte még el sem kezdődött, amikor három koncert után bejelentették, hogy Steven Tylernek megsérültek és véreznek a hangszálai, sőt, a gégéje is eltört, az orvosai pedig 30 napra eltiltották az énekléstől, így elhalasztották a soron követező fellépéseket. Tyler, bár akkor beszélni sem tudott, optimista volt, hogy visszatérhet a színpadra és a hozzá közelállók is úgy nyilatkoztak, hogy rendbe fog jönni. 

Nem először mondtak le koncerteket, de most tényleg vége

A zenekar 2022-ben szintén az énekesük betegsége miatt mondta le fellépéseit, ugyanis Steven Tyler akkor rehabra vonult. "Steven évek óta dolgozik a józansága megőrzéséért. Nemrég megműtötték a lábát, hogy visszatérhessen a színpadra, ám a fájdalomcsillapítók szedése következtében visszaesett a függőségbe. Most önként jelentkezett egy kezelési programba, hogy meggyógyuljon" - írták. Az énekes 2011-ben is megjárta a rehabot, akkor így nyilatkozott: "Igen, a hetvenes évek óta drogos vagyok és alkoholista". Tyler, a karizmatikus zenész és botrányhős maga sem tagadta, hogy az évek során százmilliókat vett el kábítószerekre.

Az Aerosmith legutóbb 1994-ben koncertezett Magyarországon, de 2020-ban visszatérést terveztek az európai turnéjuk keretében. Ezt akkor a világjárvány miatt elhalasztották, majd a 2022 nyarára időzített koncertet végül teljesen lefújták.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.