Alain Delon családja nem teljesíti a színész utolsó kívánságát: ezt nem hajlandó senki megtenni

Alain Delon
Shutterstock/taniavolobueva -
utolsó kívánság Alain Delon házi kedvencek
A néhai francia filmsztár azt akarta, hogy kutyáját, Loubót altassák el, és fektessék mellé a sírba. Alain Delon kívánságát, hogy kedvencét vele együtt temessék el, az állatvédők felháborodása után gyermekei elutasították.

A színész családja vasárnap reggel tette közzé a szomorú hírt, hogy Alain Delon 88 éves korában elhunyt.  Gyermekei hónapok óta heves vitában álltak apjuk kezelését illetően, akinek egészsége több szélütést követően rohamos romlásnak indult. A népszerű színész az utóbbi évtizedben több egészségügyi problémája volt: szívritmuszavar, majd arcideg problémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg.  A francia filmsztár megható végső kívánságot hagyott hátra: azt szerette volna, ha szeretett kutyáját, Loubót, egy 10 éves belga juhászkutyát elaltatják, és vele együtt temetik el. Az aktivisták döbbenetüket fejezték ki amiatt, hogy egy egészséges állatot elaltatnának és felajánlották, hogy új otthont keresnek a kutyának. 

Alain Delon
Alain Delon mély kötődést érzett kutyáihoz, akiket élete legigazabb társainak tartott
Forrás: Getty Images/picture alliance

Alain Delon családja bejelentette: Loubo élni fog

Franciaországban nincs olyan törvény, amely megakadályozná, hogy a tulajdonosok elaltassák állataikat, de az egyes állatorvosok dönthetnek arról, hogy teljesítik-e kívánságukat. Alain Delon mély kötődést érzett kutyáihoz, akiket élete legigazabb társainak tartott. Loubot Delon 2014-ben fogadta örökbe egy menhelyről. A család azonban úgy döntött, hogy nem teljesíti elhunyt apjuk ezen kívánságát, különösen az állatvédők tiltakozása után. A Brigitte Bardot Alapítvány szerint Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát. Loubo Delon gyermekeivel marad, akik a kutyát a család részeként tekintik. Ez a döntés széles körű támogatást kapott a közvélemény és az állatvédelmi szervezetek részéről, akik a hír hallatán megkönnyebbültek, hogy az egészséges kutyát nem altatják el. Delon legalább 35 kutyája maradványait tartalmazó kápolnát alakított ki a Párizstól 85 mérföldre délkeletre fekvő La Brûlerie nevű otthonának erdős területén lévő temetőben, amelyet az 1970-es évek elején vásárolt. Alain Delon lánya, Anouchka tavaly júliusban posztolt egy fotót Loubóról az Instagramon, az alábbi üzenettel: „Ahol egy szerencsétlen ember van, oda Isten egy kutyát küld. Köszönöm, Loubo, hogy ott voltál a gazdád mellett”.

Idén márciusban egy másik képet is posztolt, amelyen Loubo Delon otthona előtt őrködik, a következő felirattal: „Vele nincs árulás, nincs számítás, csak szeretet”.

A hírek szerint Alain Delont a héten temetik el Douchy-i otthonában

Bár a család további részleteket nem közölt a temetéssel kapcsolatban. Halála előtt a színész azt mondta, hogy azt szeretné, ha úgy temetnék el, mint bárki mást.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.