Szörfbolti eladóként, fürdőnadrágban fedezték fel: Jason Momoa azóta szexszimbólum

születésnap Baywatch trónok harca Jason Momoa
Német és indián vér is folyik az ereiben, harci tánccal szerezte meg a leghíresebb szerepét, most ért véget a házassága, és nem véletlenül hunyorog állandóan. 45. születésnapját ünnepli a filmcsillag és szexszimbólum Jason Momoa, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

A teljes, hivatalos neve Joseph Jason Namakaeha Momoa. A Hawaii-szigetek fővárosában, Honolulun született 1979. augusztus 1-én egy fotóművész apa és egy festő anya gyermekeként. Az édesapja felmenői között hawaii és szamoai őslakosok találhatók, néhány angol ős mellett. Jason Momoa édesanyja háromnegyed részben német származású, de ír és pauni indián vér is folyik az ereiben.

Jason Momoa igazi szexszimbólummá vált
Jason Momoa igazi szexszimbólummá vált
Forrás: Getty Images

Jason Momoa a középsuliban együtt focizott Supermannel

Nem sokkal a születés után a szülei elváltak, és ő az édesanyjával együtt elköltözött Hawaiiról. Az Iowa állambeli Norwalkban nőtt fel, ahol az olvasás mellett a sziklamászás és a foci lettek a kedvenc időtöltései. A középiskola focicsapatában Brandon Routh mellett rúgta a labdát, akiből szintén hollywoodi sztár és mozis szuperhős lett, a 2006-os Superman visszatérben ő alakította a címszereplőt.

Kis piros fürdőnadrágban fedezték fel

A középiskola után visszaköltözött Hawaiira, ahol egy szörfös boltban dolgozott, és egy merészet gondolva jelentkezett a Baywatch szereplőválogatására. 1300 jelentkező közül választották ki őt, és 44 epizódon keresztül feszíthetett a híres piros fürdőnadrágban. Saját bevallása szerint ekkoriban még egyáltalán nem tudott színészkedni, ügynöke sem volt, és a Baywatch befejezése után évekig nem is kapott újra színészi munkát.

Kocsmai bunyóban szerezte a sebhelyét

2008-ban a hollywoodi Birds Cafe nevű szórakozóhelyen keveredett verekedésbe, ami közben egy törött sörösüveggel összeszabdalták az arcát. 140 öltésre és egy helyreállító műtétre volt szüksége utána, a bal szemöldökén máig látszik a sebhely. A támadóját öt év börtönre ítélték.

Harci tánccal szerezte meg a híres szerepét

A Trónok harca és Khal Drogo szerepe tette igazán híressé. A sorozat szereplőválogatásán az új-zélandi maorik híres harci táncával félemlítette meg az alkotókat, akik ezután el sem tudtak képzelni mást nomád törzsfőnökként. A Trónok harca forgatásán aztán másféle kihívásokkal is szembesült: elmondása szerint a szexjelenetek forgatása ment neki a legnehezebben.

Nemrég ért véget a házassága

Még a híressé válása előtt jött össze a nála 12 évvel idősebb Lisa Bonet színésznővel, Lenny Kravitz exfeleségével, és a hollywoodi filmcsillag Zoë Kravitz édesanyjával. 2005-től kezdődően alkottak egy párt, majd 2017-ben össze is házasodtak, két közös gyerekük született. A kapcsolatuk idén ért véget, és hivatalosan is elváltak, noha a baráti viszony megmaradt közöttük.

Amikor csak teheti, gitározik

Óriási zenerajongó, a kedvenc műfaja a heavy metal, együtt is működött már néhány kedvenc bandájával. Ő maga is játszik gitáron, és erre minden alkalmat megragad: a forgatási szünetekben is gyakran kezébe veszi a hangszert, ami mókás felvételeket tud eredményezni, ha például épp Aquaman jelmezében feszít közben.

Nem véletlenül hunyorog állandóan

„Szemüveges vagyok. Szemüveget kéne hordanom. Van is szemüvegem, de nem hordom. Mindenki azt hiszi, hogy őrá hunyorgok, pedig csak nem látok rendesen” – nyilatkozta erről Momoa.

Igazi sztárszerepek várják

Főszerepben legutóbb az Aquaman és az elveszett királyságban láthattuk, de még fut a hazai mozikban A kaszkadőr, amibe egy poénos kameójelenet erejéig ugrott be. Már leforgott az In the Hand of Dante című bűnügyi mozi, amiben nem kisebb nevek mellett fog szerepelni, mint Al Pacino, Gal Gadot, John Malkovich, Gerard Butler és Franco Nero. Látható lesz majd a Minecraft mozifilmben és a Halálos iramban-széria befejező részében, de a szülőföldjére is visszatér a Chief of War sorozat kedvéért, ami a hawaii szabadásharcról szól.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.