Katalin hercegné „lehet, hogy soha nem tér vissza": betegsége sok mindent megváltoztathat

Katalin hercegné
Getty Images - Rob Newell - CameraSport
szerep betegség katalin hercegné
Egy királyi szakértő szerint meglehet, hogy a hercegnét már soha nem láthatjuk majd úgy, mint korábban. Katalin hercegné kezelése még nem ért véget, betegsége pedig sok mindent megváltoztathat.

Robert Jobson királyi szakértő új könyvben tárja fel Katalin hercegné életét, ennek apropóján pedig legutóbb azt nyilatkozta, előfordulhat, hogy Katalint már nem fogjuk abban a szerepben látni többé, amiben betegsége előtt. Az pedig biztos, hogy nem akarja felesleges drámára pazarolni az idejét.

Katalin hercegné
Katalin hercegné nem feltétlenül tér majd vissza ugyanabba a szerepbe
Forrás: Getty Images

Katalin hercegné szerepe végleg megváltozhat

Mint ismert, Katalin hercegné márciusban bejelentette, hogy tervezett hasi műtéte során rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt megelőző kemoterápiás kezelésben részesül. Tette ezt azok után, hogy a nyilvánosságtól való visszavonulása rengeteg spekulációt szült. Ezután ismét visszavonult és a kezelésére koncentrált, feladatait Vilmos herceg vette át, aki a királyi szakértő szerint „teljesen le volt törve" felesége betegsége miatt.

„Vilmos herceg teljesen le volt törve, amikor megtudta, hogy Katalin hercegné rákos ilyen röviddel III. Károly király diagnózisa után. Ez lesújtó volt számára" - mondta Robert Jobson királyi író. „Ez megingatta őt" - folytatta a szerző. „Ehhez kétség sem férhet." A 42 éves Kate viszont „nagyon sztoikus" maradt - ahogy a 75 éves Károly is. Vilmos herceg - és Kamilla királyné is - vállalták újdonsült szerepüket a királyi családban, és annyi tehertől mentesítették párjaikat, amennyitől csak tudták.

Katalin idén júniusban jelent meg először a nyilvánosság előtt, méghozzá a Trooping the Colour ünnepségen. Ezt megelőzően is rebesgették, hogy ezen jeles alkalomból talán a hercegné kivételt tesz, és bizony így is lett. Az esemény ennek köszönhetően hatalmas érdeklődésre tartott számot, majd nem sokkal később Katalin Wimbledonban is tiszteletét tette, ahol ő adta át a győztesnek járó trófeát. Megjelenései után azonban emlékeztették az embereket arra, ez nem jelenti azt, hogy Katalin teljesen visszatérne a királyi feladataihoz, kivételes alkalmak voltak csupán, de még mindig a kezelésére és a gyógyulására koncentrál. A királyi szakértő szerint az is előfordulhat, hogy Katalin soha nem is fog visszatérni úgy, ahogy azt a betegsége előtt tette.

Egyelőre nincs meghatározva, hogy Katalain várhatóan mikor tér vissza. A csapata „újraértékeli, hogy mit tud vállalni, amikor visszatér" - mondta egy forrás. 

„Lehet, hogy soha nem tér vissza abban a szerepben, amiben az emberek korábban látták."

Jobson azt is elmondta, hogy Katalin „nagyon nyugodt" maradt a megpróbáltatásai során. „Ő egy olyan ember, aki megoldásokat akar találni és felülemelkedni a zajon és a drámán, és azt hiszem, tekintve, hogy min ment keresztül, nem akarja az idejétezekre pazarolni" - tette hozzá a királyi szakértő.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.