Los Angeles 2028: minden, amit tudni lehet a hollywoodi olimpiáról

LA28 Olympic Games Handover Celebration
Getty Images for LA28/LA28 Olympic Games Handover Celebration - Emma McIntyre
los angeles 2028 hollywood olimpia
Véget értek a párizsi olimpiai játékok, amit az eddigi legkülönlegesebbként emlegettek, de már most minden szem a Hollywoodi Olimpia felé fordul. Az amerikai sportolók és rajongók egyaránt izgatottan várják a következő nagy sporteseményt, Los Angeles 2028 nagyon különleges lesz. De mit is várhatunk pontosan a Los Angeles-i olimpiai játékoktól?

Los Angeles 2028 lesz az első olimpia a történelemben, amelyet igazán hollywoodi módon hirdetnek. Az olimpiai játékok mindig is a sport csúcsa volt, de most a szervezők még magasabbra emelik a mércét. Nemcsak a versenyek, hanem a látványosságok és a szórakoztatás is központi szerepet kapnak majd. Az ikonikus helyszínek, mint az LA Memorial Coliseum és az UCLA kampusz, biztosítják a játékok méltó hátterét, de az igazi érdekességeket az új helyszínek és a sportágak terén találjuk majd.

Los Angeles 2028
Los Angeles 2028: minden, amit tudni lehet a hollywoodi olimpiáról
Forrás: Kevin Mazur/Getty Images 

Los Angeles 2028: új sportágak, visszatérő klasszikusok

Az egyik legnagyobb szenzáció Los Angeles 2028 kapcsán az új sportágak bevezetése. Ezek között szerepel a krikett, amely 1900 óta először tér vissza az olimpiára. A lacrosse is visszatér, miután több mint egy évszázados távollét után új formátumban mutatkozik be. Csakúgy, mint a baseball és a softball, míg a squash először debütál az olimpián. Emellett az amerikai zászlófutball is először lesz látható.

Az amerikai olimpiai csapat kiemelkedő sztárjai

Az amerikai olimpikonok már most készülnek a nagy megmérettetésre. A párizsi olimpia után Simon Biles is jelezte, hogy visszatér a hollywoodi olimpiára. A rendkívül tehetséges tornász, aki a világ egyik legnagyobb sportolójává vált, újabb aranyérmekre pályázik. Az amerikai csapat további nagy nevei is izgatottan várják az eseményt, különösen Léon Marchand, aki az UCLA-n fog készülni az olimpiára.

Artistic Gymnastics - Olympic Games Paris 2024: Day 10
Simon Biles sem tervezi kihagyni az olimpiát Hollywoodban
Forrás: Getty Images

Tom Cruise a hollywoodi olimpiát sem hagyja ki?

Tom Cruise neve már többször felmerült a Los Angeles-i olimpia kapcsán. A színész, aki számos ikonikus filmjéről ismert, már elhintette, hogy részt vehet a megnyitón vagy más, kapcsolódó eseményeken. Egy ilyen sztár jelenléte csak fokozhatja a hollywoodi olimpia hírnevét, amely már most is az egyik legjobban várt esemény a sport világában.

A hollywoodi olimpia helyszínei és a pontos dátum

Az LA Memorial Coliseum, az UCLA, és a Los Angeles Galaxy stadionja mellett még számos más ikonikus helyszín is szerepet kap majd. Az olimpiai falu Los Angelesben már most is komoly előkészületek alatt áll, és várhatóan minden idők egyik legmodernebb létesítménye lesz. A Los Angeles-i olimpiai játékok megnyitója 2028. július 14-én lesz, míg a záróünnepséget július 30-án tartják. A paralimpiai játékok augusztus 15-én kezdődnek és augusztus 27-én zárulnak. Több mint 50 olimpiai és paralimpiai sportágban, több mint 800 eseményen mérik majd össze tudásukat a sportolók. 

Brutális összegbe fog kerülni

A Los Angeles-i olimpia költségei jelentős összegekre rúgnak, a legutóbbi becslések szerint a játékok költségvetése közel 7 milliárd dollárra tehető. A szervezők hangsúlyozták a fenntarthatóságot, hiszen nem terveznek új, állandó létesítmények építését. Ugyanakkor kérdéses, hogy Los Angeles képes lesz-e megvalósítani a tervezett "autómentes" játékokat, különösen, hogy a város tömegközlekedési rendszere jelentős fejlesztésekre szorul.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.