Ónodi Henrietta ismét a sürgősségi osztályra került: „Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!”

1992 Olympics
Ónody Henrietta
Getty Images/1992 Olympics - David Madison
Ónodi Henrietta betegség gyűjtés
Remények és imák. Ónodi Henrietta újra sürgősségi osztályra került. Nővére, Barbara közösségi gyűjtést indított, annak oldalán osztotta meg a szomorú hírt. Az olimpiai bajnok tornásznő javulására szánt pénz csak nagyon lassan gyűlik.

A legendás olimpiai bajnok tornásznőről augusztus 12-én rossz hírek érkeztek: újra kórházi ellátásra szorul, miután tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. Ónodi Henrietta kezelésére a család gyűjtést indított, és bár az összeg csak lassan gyarapodik, a friss hírek hatására jött némi adomány. 

Ónodi Henrietta
Ónodi Henrietta kezelésére a testvére kér támogatást
Forrás: Getty Images/David Madison

Ónodi Henrietta: megsérült a beszédközpontja az újraélesztés során

Az 1992-es barcelonai olimpiai bajnok még március 24-én kapott szívinfarktust. Hiába a biztosítás, a rehabilitáció összege bőven meghaladja a család anyagi lehetőségeit, ezért Ónodi Henrietta testvére Barbara gyűjtést indított egy közösségi oldalon. A legfrissebb hírek szerint Henriettát újra kórházba kellett szállítani.  Barbara a gyűjtés oldalán augusztus 10-én posztolt arról, hogy Henriettánál komplikációk léptek fel, emiatt sürgősségi ellátásra szorult. 

Henrietta kezeléséhez ötszázezer dollárra lenne szükség, amiből eddig csupán 36000 dollár gyűlt össze. Az adakozók közül sokan névvel, még többen névtelenségbe burkolózva próbálnak segíteni. Akad, aki néhány dollárral, de a olyan is, aki ezer dollárral járult hozzá a tornásznő kezeléséhez, de még több, mint 464 ezer dollár hiányzik, ami nagyon sok pénz. Biztató, hogy a friss hírek hatására egy nap alatt ezer dollár adomány érkezett, de ez még mindig kevés a kezelés finanszírozásához. 

A gyűjtést Magyarországról Csisztu Zsuzsa a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke, Henrietta korábbi tornásztársa is segíti, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy tervben van egy másik csatorna is, amin keresztül megpróbálják támogatni a gyűjtést.

Keressünk a megfelelő szervezetet, ami hatékonyabb a pénzgyűjtésben. Az amerikai rehabilitáció elképesztően drága, de Heni kezelése fontos nekünk, mindent megteszünk, hogy összejöjjön a pénz.

A jelenlegi helyzetről Barbara, Henrietta testvére azt írta a gyűjtés oldalán, hogy bár a komplikációk miatt nehéz a helyzet, de Henrietta már tud enni, így a gyógyszereit is megkaphatja.  Nagy probléma, hogy az újraélesztés során megsérült a beszédközpontja, így a fizikoterápiás rehabilitáció mellett beszédórákra is szüksége van, ez pedig sokba kerül. 

A helyzetet nehezíti, hogy a válás után Henrietta egyedül maradt, még csak legidősebb gyermeke nagykorú, az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, ezért  a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet édesanyja és annak betegsége kapcsán. A családra hatalmas teherként nehezedik Henrietta betegsége, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy segítséget kérjenek. Henrietta testvére, Barbara azzal zárta posztját, hogy mindenkinek megköszönte az eddigi segítséget.

Idézzük fel Ónodi Henrietta szereplését az 1992-es barcelonai olimpián:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.