Remek hír a rajongóknak: 15 év után újra összeáll az Oasis

Oasis announce worldwide reunion tour
AFP/AFP or licensors - AFP
újraegyesülés oasis Liam Gallagher Noel Gallagher
Évek óta folynak a pletykák arról, hogy esetleg újra összeállhat sokak kedvenc zenekara, ám ehhez a Noel Gallagher és Liam Gallagher közötti viszálynak le kellett csillapodnia. Most végre megtörtént, az egymással rivalizáló testvérpár bejelentette: az Osasis újraegyesül.

A hír, amire a rajongók 15 hosszú évet vártak, végre megérkezett. Az évek óta tartó spekulációk után a testvérekből lett bandatársakból lett riválisok, Noel Gallagher és Liam Gallagher megerősítették, hogy a pletykák igazak: az Oasis újraegyesül.

Oasis announce worldwide reunion tour
Az Oasis rivalizló testvérpárja, Liam és Noel Gallagher napjainkban
Forrás: AFP

Az Oasis 2025-ben stadionturnéra indul Nagy-Britanniában

2009-es, nagy visszhangot kiváltó szakítás óta először egyesül újra a banda. A kilencvenes években a világ legnépszerűbb rockzenekarai között volt az Oasis — a britek legnagyobb örömére a banda jövőre turnéra indul az Egyesült Királyságban, ahol feltehetőleg stadionokat tölt majd meg újra. A hírt a Gallagher testvérek is megerősítették.

Majd megjelent az Oasis hivatalos oldalán is a közlemény: 

„Az Oasis ma véget vetett az évek óta tartó lázas találgatásoknak azzal, hogy megerősítette a régóta várt brit és írországi koncertsorozat helyszíneit, amelyek az OASIS LIVE '25 világturné hazai szakaszát alkotják. Az Oasis 2025 nyarán Cardiffban, Manchesterben, Londonban, Edinburgh-ban és Dublinban lép fel. A jövő évi egyetlen európai koncertjük, ez lesz az évtized egyik legnagyobb élő pillanatai és legforróbb koncertjegyei” — áll a zenekar közleményében, amelyhez a következő dalszöveg is tartozik: „A fegyverek elhallgattak. / A csillagok összeálltak. / A nagy várakozásnak vége. / Gyere és nézd meg. / Nem lesz televíziós közvetítés.”

Az is kiderült, hogy a turné 2025 végén Európán kívül is folytatódik.  A jegyeket augusztus 31-én kezdik értékesíteni.

Percekkel a bejelentés előtt az Oasis hivatalos honlapja összeomlott, felállt, majd a közlemény után 30 perccel a weboldal ismét leállt.

A hivatalos bejelentést megelőző napokban már hevesen cikáztak az Oasis újraegyesüléséről szóló hírek, mire a múlt hét végén a rajongók végre megtudhatták, hogy Noel és Liam elásták a csatabárdot a majdnem két évtizedes nyilvános szakításukat követően, és újraegyesítették a zenekart.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.