Káprázatos és szexi Rihanna fesztiváli jelmeze: nem sokat bíz a fantáziára az énekesnő

Rihanna x Fenty Beauty New Product Launch For Fenty Beauty Soft'Lit Naturally Luminous Longwear Foundation
NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto - NurPhoto via AFP
fesztivál Barbados Rihanna karnevál
Augusztus 5-én hétfőn a barbadosi énekesnő az éves Crop Over fesztiválon lépett fel hazájában, de nem akármilyen jelmezben. Rihanna szinte meztelen volt a karneválon.

A szupersztár a karibi sziget utcáin sétálva arany és bronz, a testét díszítő ékszerekben pompázott, és a szemet gyönyörködtető összeállítás nem állt meg itt, egy hozzá illő arany és bronzszínű, káprázatos fejdísz is tartozott hozzá, és természetesen a tollak sem maradhattak el. Rihanna hozta a formáját, ahogy azt a Crop Over Fesztivál látogatói megszokhatták tőle. 

Rihanna x Fenty Beauty New Product Launch For Fenty Beauty Soft'Lit Naturally Luminous Longwear Foundation
Rihanna nem ebben a szettben jelent meg a Crop Overen
Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto

Rihanna korábban rendszeresen részt vett a Crop Overen, de utoljára 2019-ben járt a fesztiválon. 2020-ban a koronavírus miatt elmaradt a felvonulás, majd a várandósság és a szülés tartotta vissza a megjelenéstől. 

Rihanna karneváli viseletei a Crop Overen, időben visszafelé haladva 

Ahogy azt már említettük feljebb, nem sokat takart Rihanna idei karneváli jelmeze, a fesztiválon a teljesen átlátszó, a melleit is alig takaró, de nagyon látványos tollakkal és fejdísszel kiegészített ruha mellett döntött az énekesnő. 

2019-ben sokkal konszolidáltabb volt a megjelenése, a rózsaszín miniruhát testékszerekkel és rózsaszín tollakkal díszítette, így feldobva a kevésbé látványos megjelenését. Zöld szemhéjfestéket használt, a haját pedig bantu csomókba rendezte. 

A barbadosi énekesnő 2017-ben is ott volt a Crop Overen, extrém kék hajjal és rózsaszín testékszerekkel állt a karneválozók közé, és az ideihez hasonlóan semmit nem takaró ruhában vonult fel. 

A szexi megjelenés 2015-ben sem maradhatott el, ebben az évben Rihanna szintén minimális testfelületet takaró jelmezben, de sötétebb színekben jelent meg, mint idén, 2024-ben. Kilenc évvel ezelőtt a testékszerek mellett fekete és sötétzöld tollakat viselt a Crop Overen, és szemmel láthatólag komfortosan érezte magát a választott jelmezében.

Mi az a Crop Over Fesztivál? 

A betakarítási ünnep hagyománya 1687-ben kezdődött, még a rabszolgaság idején, de akkoriban az egész régióban elterjedt, többek között Szent Vincenten, Trinidadon és Jamaicán is. Az ültetvényesek szervezték és szponzoráltak, akik élelmiszert és szeszes italt ajándékoztak a rabszolgáiknak, a munkájukért cserébe. A rabszolgák azonban gyakran saját ünnepségeket is tartottak, amelyeken énekeltek, táncoltak és vízzel töltött palackok, shak-shak, bendzsó, triangulum, hegedű, gitár és csontok használata és kísérete mellett énekeltek. A későbbiekben lett a hagyomány része a zsíros rúd megmászása, a lakomázás és az ivóversenyek is. A második világháború Barbadosra gyakorolt hatásai miatt azonban ezek az éves ünnepségek véget értek. A Crop Over Fesztivált 1970. június 1-jén rendezték meg először, de hivatalosan csak négy évvel később nevezték el fesztiválnak.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.