Zokogva sírnak a magyar Taylor Swift rajongók, van aki évek óta készült a bécsi koncertre

Taylor Swift
Getty Images - Kevin Mazur
veszély terrortámadás bécs Taylor Swift koncert
A rajongók napok óta képtelenek feldolgozni a hírt, összetört a szívük. Taylor Swift három telt házas bécsi koncertjét terrorveszély miatt lemondták.

 Az augusztus 8-ra, 9-re és 10-re tervezett fellépéseket a hatóságok törölték, miután Taylor Swift állítólag súlyos fenyegetéseket kapott két személytől, akik terrortámadást terveztek bécsi koncertjeire. A világhírű énekesnő európai turnéja során Bécs különleges helyszín volt a magyar rajongók számára, mivel Budapest nem szerepelt a turné állomásai között. Az énekesnő egyik magyar rajongója így fogalmazott: „A szívem összetört, de biztonságban vagyok.”

Taylor Swift rajongók Bécsben
Taylor Swift rajongói együtt énekelnek a Stephansplatzon 2024. augusztus 08-án Bécsben
Forrás: Getty Images

A bécsi koncertet a magyar rajongók azzal a reménnyel várták, hogy végre élőben is hallhatják és láthatják kedvencüket. Szabályosan sokkolta őket a hír, amikor a biztonsági intézkedések és az esetleges terrorveszély miatt törölték a koncerteket. Először sokan arra gyanakodtak, hogy ez csak valamilyen vicc, vagy álhír, nem akarták elhinni, hogy ez valóban megtörténhet. Eleve nagy dolognak számított, hogy a világhírű énekesnő ennyi helyre elment Európában. És bár Budapest nem került fel a turné állomásai közé, viszont Bécs a magyar rajongók számára is elérhető közelségbe hozta kedvenc énekesnőjüket.

 Vannak, akik másfél éve várják ezt a koncertet. Egy rajongó szerint sokkoló élmény volt, hogy néhány nappal a koncert előtt lefújták azt. „Felfoghatatlan szembesülni azzal, hogy pont mi buktuk el.”- fogalmazott.

A rajongók vigasztalhatatlanok, bár megértik, hogy a biztonság az első. Hiszen az álom, könnyen rémálommá válhatott volna. Az elmúlt években történt tragédiák, mint a 2017-es manchesteri robbantás, amely Ariana Grande koncertjén történt, emlékeztetnek arra, hogy a biztonság mindig a legfontosabb. Sokkoló, hogy a jelenlegi fenyegetés állítólag nemcsak a koncertterem belsejére, hanem a környező területeken tartózkodó emberekre is kiterjedt. 

A koncertek körül hatalmas tömeg szokott összegyűlni, hogy hallgassák a zenét, így a potenciális veszély őket is fenyegette.

A Taylor Swift rajongók, akik közül sokan évek óta gyűjtögettek a koncertjegyek árának fedezésére, most kénytelenek szembenézni a csalódással. Néhányan Amerikáig is utaztak volna a koncertért, mert úgy érezték, hogy még az is megérné a költségeket. Bár a bécsi koncert jegyek árát visszatérítik, de az élő koncert élménye pótolhatatlan. Taylor Swift még nem szólalt meg a koncertjei lemondása óta, az Instagram-oldalán lévő utolsó posztjában még a varsói fellépésének emlékeit idézte fel, valamint várta a következő, vagyis a bécsi állomást. 

Sok rajongó abban reménykedik, hogy talán a párizsi olimpia záró ceremóniáján kedvencük lesz majd a meglepetés sztárfellépő.

Taylor Swift továbbra is megosztja a közvéleményt

A rajongók emellett értetlenül állnak az őket ért támadások és gyűlöletbeszéddel szemben. Sokkal több együttérzésre lenne szükség, hiszen az énekesnő sikerei vitathatatlanok, és bár nem mindenki rajong érte, a negatív megnyilvánulások elkerülhetők lennének. A bécsben lévő rajongóknak azonban van lehetőségük, hogy a koncert helyett Swift zenéjével töltsenek el időt, persze ez nem helyettesíti az élő fellépést. Az Albertina és az Albertina Modern ingyenes belépést biztosít minden koncertjeggyel rendelkező látogatónak augusztus 11-ig. Emellett Bécs múzeumaiba is ingyenes a belépés pénteken, szombaton és vasárnap. A Le Burger hamburgerlánc pedig ingyenes hamburgereket kínál a jegytulajdonosoknak. Bécs számos szórakozóhelyén és neves klubjában Taylor Swift-partikat tartanak, ahol a rajongók együtt bulizhatnak Taylor világsláger számaira. További információk a helyszínekről, programokról ide kattintva találhatóak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.