Jeff Goldblum, a különc zseni 5+1 szerepe, amit neked is látnod kell

MET Gala, Jeff Goldblum
AFP - AFP
Jeff Goldblum Függetlenség Napja jurassic park A légy Thor: Ragnarok
Azok számára, akik még nem ismerik, ő azon ritka hírességek egyike, akinek az évek múlásával népszerűsége egyre csak nő. Tagadhatatlan, hogy Jeff Goldblum, a különc, de jóképű színész, rengeteg rajongót tudhat magáénak, ami részben remek alakításainak is köszönhető.

Jeff Goldblum számtalan mémet inspirált, de nem csak ikonikus stílusa, egyedi szemüvegei és jellegzetes arca tette híressé, hanem a színészi tehetségét sem lehet figyelmen kívül hagyni. Az amerikai színész a filmvásznon nyújtott összetéveszthetetlen jelenléte révén vált kulturális ikonná. Nemcsak korunk legkiválóbb rendezőivel dolgozott együtt, hanem tehetséges zenészként és humoristaként is elismert. Összegyűjtöttünk most 5 olyan filmes szerepét, amit mindenképpen látnod kell, +1 új sorozatot, amelyben szinté zseniális alakítást nyújt.

Jeff Goldblum
Jeff Goldblum, a Grand Budapest Hotel (2014)
Forrás: IMDb

 

Jeff Goldblum 5+1 legemlékezetesebb szerepe

Jeff Goldblum számos emlékezetes szerepet játszott, de itt van 5 olyan film, amelyekben igazán maradandót alkotott, amik remekül bemutatják sokoldalúságát és egyedi jelenlétét a filmvásznon.

1. A légy ( The Fly, 1986)

Ez az a szerep, ami meghozta számára a hírnevet. Nem véletlen, hiszen Jeff Goldblum lenyűgöző alakítást nyújtott ebben a kultikus sci-fi horrorban, ahol egy tudóst játszik (Seth Brundle), aki megszállottan dolgozik teleportáló gépén és a saját magán végzett kísérletezés során fokozatosan egy félig ember félig légy szörnnyé alakul. 

2. Jurassic Park (1993) és Jurassic World: Bukott birodalom (Fallen Kingdom, 2018)

Goldblum Dr. Ian Malcolm szerepében tűnik fel a mára már klasszikussá vált amerikai kalandfilmben. A laza és szarkasztikus matematikus karakterével sokak szívébe belopta magát, nem hiába tartják sokan, hogy a Jurassic Park franchise egyik legikonikusabb alakítása lett. Visszatérése Dr. Ian Malcolm szerepébe a Jurassic World: Bukott birodalom című filmben pedig igazi nosztalgikus pillanat volt a rajongói számára. Bár a karaktere ebben a részben kevesebb képernyőidőt kapott, Dr. Malcolm továbbra is fontos szerepet játszik a történetben. 

3. Függetlenség napja (Independence Day, 1996)

Ebben a klasszikus katasztrófafilmben Goldblum a világ megmentésében játszik kulcsszerepet, mint a gyors észjárású, kissé különc technológiai zseni, David Levinson. Humoros és könnyed stílusa remek egyensúlyt teremt az apokaliptikus helyzet feszültsége mellett, karaktere, aki egyszerre hétköznapi hős, elszánt, találékony és intelligens az egyik legemlékezetesebb figura a filmben.

4. Thor: Ragnarök (Thor: Ragnarok, 2017)

A Marvel akciófilmjében Grandmasterként nyújtott egyszerre félelmetes és komikusan szórakoztató alakítása a szeszélyes diktátorként Goldblum egy teljesen új oldalát mutatja be, de tény, hogy a komikus szerep is jól áll neki. 

5. A Grand Budapest Hotel (2014)

Wes Anderson vígjátékában Goldblum egy precíz és komoly ügyvédet alakít. Bár ez egy kisebb szerep, de karaktere, sajátos stílusa és humora tökéletesen illeszkedik a film egyedi, szimmetrikus és furcsa világához és Wes Anderson jellegzetes stílusához.

+1 Kaos (2024)

Ebben a nemrég a Netflixen megjelent mitológiai fekete komédia sorozatban Jeff Goldblum játssza a főszerepben  Zeuszt, az istenek királyát. Mindenható, kegyetlen, időnként jóindulatú és fogalma sincs arról, hogy megkezdődött a bukását célzó összeesküvés. Bár a teljhatalmú, de bizonytalan Zeusz isten amikor észrevesz egy ráncot a homlokán, gyanakodni kezd, hogy ez valószínűleg a világ égét jelezheti.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.