„Ez az utolsó táncom" - Visszavonul az Oscar-díjas színésznő, Kathy Bates

színésznő visszavonul Kathy Bates
A 76 éves színésznő úgy döntött, befejezi a színészkedést. Kathy Bates utolsó sorozata, a Matlock után már nem vállal több szerepet.

A 76 éves Kathy Bates bejelentette, hogy a jelenleg futó sorozata után visszavonul a színészkedéstől. Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő pályafutása során számos azóta ikonikussá vált filmben szerepelt.

Kathy Bates
Kathy Bates bejelentette, hogy visszavonul
Forrás: Getty Images

Kathy Bates visszavonul

Öt évtizedes ikonikus karrier után Kathy Bates elárulta, hogy készen áll a visszavonulásra, miután az új sorozata, a Matlock véget ér. A színésznő egy Oscar-díjat, két Primetime Emmyt és két Golden Globe-ot  kapott hosszú karrierje során, ám most úgy érzi, be akarja fejezni a színészkedést. Valójában már a Matlock előtt is tervezte a visszavonulását, hetekkel azután küldték el neki a sorozat pilotjának forgatókönyvét, hogy közölte ügynökeivel a döntését. Ám a neki szánt karakter jelleme annyira megérintette a színésznőt, hogy úgy döntött, ezt a szerepet még elvállalja.

„Ez az utolsó táncom" - szögezte le Kathy Bates. A Matlockot 18 epizódosra tervezik és szeptember 22-én lesz a premierje. Bates hozzátette, hogy azért kötődik a karakterhez, mert mindketten a munkájukat használják a bánatuk feldolgozására. „Talán valamilyen mély szinten ezért vonzódtam ehhez" - vallotta be Bates.  Elárulta, hogy egy tavalyi filmforgatás (nem árulta el, melyik filmről van szó) miatt gondolkodott el komolyan a visszavonuláson... 

Kathy Bates számára az 1990-es Tortúra című film hozta el a várva várt sikert, ezért az alakításért kapta az egyetlen Oscar-díját, és az egyk Golden Globe-díját is. Láthattuk őt a Titanicban, az Anyám nyakán című vígjátékban, de feltűnt a Két pasi – meg egy kicsi című sorozatban is. 

Mindkét mellét elvesztette

Kétszer támadta meg a rák Kathy Bates színésznőt, némi gondolkodás után pedig a legbiztosabb, de legdrasztikusabb kezelést választotta: úgy döntött, eltávolíttatja mindkét mellét. Az operáció után a színésznő szerencsére teljesen felépült, de némi kezelés még várt rá a műtétet követően, ám sugárra- és kemoterápiára nem volt szükség. A színésznő összeomlott volna mellei elvesztése miatt: vidám és életerős maradt.

A külseje miatt nem foglalkoztatták a filmesek

Már 1971-ben szerepelt mozifilmben, de utána közel egy évtizeden át nem, és az 1980-as években is csak elvétve kapott ilyen munkákat, miközben színpadon már elismert művésznek tartották. Saját bevallása szerint azért nem, mert sosem számított igazi szépségnek, és Hollywoodban ez a mérce.

Íme Kathy Bates utolsó sorozatának előzetese:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.