Hátborzongató dolgot találtak Michael Jackson szobájában a halála után

sokkoló Michael Jackson kisbaba
A világsztár 2009. június 25-én halt meg, és amikor a rendőrség átkutatta Los Angeles-i villáját, egy vérrel átitatott inget, tűket, és gyógyszereket találtak. Nem ezek voltak azonban a leghátborzongatóbb dolgok Michael Jackson otthonában.

Az énekes házából származó képeket a Daily Star tette közzé, a fotókon az a szoba látható, ahol Jackson az utolsó pillanatait töltötte, és amely tele volt gyógyszeres fiolákkal. A leghátborzongatóbb dolog azonban az, hogy a helyiségben egy babaszentély is volt, sőt, egy élethű játékbabát is találtak az ágyon - áll a 2016-ban megjelent 83 perc: Michael Jackson sokkoló halála című könyvben. A szerzők, Mark Langhorne és Matt Richard további részletekkel is szolgáltak az énekes otthonáról.

Michael Jackson - Obit
Michael Jackson szobájá tele volt kisbabák képeivel
Forrás: AFP

„Az asztalok tele voltak orvosi kellékekkel, például gyógyszeres dobozokkal, fecskendőkkel és csövekkel. A székeken és az asztalon latexkesztyűk voltak szétszórva, és egy csomó sóoldatos zacskót is találtak” - írják a szerzők.

Jackson szobájának egyik falánál egy fából készült komód állt, amelynek fiókjára egy nagy táblát akasztottak, melyen egy csecsemő arcképe, és a sweet baby, azaz édes kisbaba felirat olvasható. A bútordarab tetején kisbabákról készült reklámfotók álltak - a sztár gyerekeiről készült, bekeretezett fotók mellett. Az ágyon egy bársonypárnát, egy szemüveget, egy CD-t és egy szőke hajú, élethű babát találtak a hatóságok.

Az egyik nyomozó korábban így nyilatkozott Jackson haláláról: 

Volt egy számítógép is az ágyon, azon is voltak kisbabákról készült képek. Mindenki tudott azokról a vádakról, amelyeket az évek során Mr. Jackson ellen felhoztak. Az első gondolatom, az volt, amikor megláttam a laptopot az ágyon: „Belenézzek?”. De fel kellett ismernem, hogy éppen nem ilyen típusú ügyben nyomoztam.

Martinez a Killing Michael Jackson című filmben is beszélt a szobáról, és elmondta, különösnek találták, hogy be volt gyújtva, ami nagyon szokatlan a Los Angeles-i nyár közepén. A helyiségben pokoli hőség uralkodott, és borzalmasan büdös volt, gyanis Jackson nem engedte, hogy ott bárki is takarítson.

Michael Jackson boncolási jegyzőkönyve

A boncolási jegyzőkönyv szerint a pop királyának halálát szívmegállás okozta 2009. június 25-én. Orvosa, Conrad Murray halálos nyugtatókoktélt adott be Jacksonnak. Az orvos túladagolta a propofolt és a benzodiazepineket. A mentősök mindössze 3 perccel a riasztás után értek a helyszínre, de Michael Jackson már nem lélegzett, és az újraélesztési kísérletek is kudarcot vallottak. Jacksont végül a Ronald Reagan UCLA orvosi központban nyilvánították halottnak. Murray négy évre került rács mögé, 2013 októberében helyezték feltételesen szabadlábra.

Jackson boncolása során kiderült, milyen nyomorúságos állapotban volt élete utolsó szakaszában. A rendőrség leírása szerint haja nagyon gyér volt, parókát viselt, ami a fejbőrhöz volt ragasztva. Emiatt az tele volt sebekkel és hegekkel. Gyomrában a halálakor csak részben feloldódott tablettákat találtak — állítólag naponta csak egyszer, és nagyon keveset evett. Az egész testén szúrásnyomok voltak, amiket a fájdalomcsillapító injekciók okoztak. A térdét és a sípcsontját rejtélyes zúzódások borították, és vágások éktelenkedtek a hátán.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.