60 éves lett az olaszok örökifjú dívája, Monica Bellucci

születésnap színésznő Monica Bellucci
60 éves lett a díva, akiről mindig azt hittük, hogy bő negyven éves. Monica Bellucci elcsavarta Vincent Cassel , majd Tim Burton fejét, olyan szerepekkel zsonglőrködött, mint a Malena, vagy a Matrix Persephonéja, miközben feleség, anya és modell is volt egyszerre.

Monica Bellucci, az olasz filmművészet és divatvilág egyik legismertebb alakja, betöltötte a 60. életévét. A kortalan szépség és tehetséges színésznő több mint három évtizedes karrierje alatt nemcsak filmszerepeivel, hanem elbűvölő megjelenésével és kifinomult eleganciájával is a világ egyik legismertebb nőjévé vált. A 60 éves Bellucci ma is aktív, és továbbra is inspirálja a közönséget.

monica bellucci
Monica Bellucci
Forrás:  Northfoto 

Monica Bellucci: út a modellvilágtól a filmsikerekig

Monica Bellucci 1964. szeptember 30-án született az olaszországi Città di Castellóban. A jogi egyetem hallgatójaként kezdett modellkedni, hogy fizetni tudja a tandíját. Gyorsan felfigyeltek rá a divatvilág nagyjai, és hamarosan a legrangosabb kifutókon tűnt fel. A 1980-as és 1990-es években a legnagyobb olasz divatházak arcaként vált világhírűvé, azonban Bellucci nem elégedett meg a modellkedéssel: filmszínésznői karrierjét is elindította.

Az áttörést az 1996-os Az apartman című film hozta meg számára, amelyben alakításáért César-díjra jelölték. Ezt követte az olyan nemzetközi filmsikerek sora, mint a Maléna (2000), amelyben Bellucci az olasz filmművészet egyik ikonikus alakítását nyújtotta, vagy a Mátrix – Újratöltve (2003), ahol Persephone szerepében tűnt fel.

Monica Bellucci, a nőiesség és elegancia megtestesítője

Monica Bellucci sosem tartozott a klasszikus hollywoodi szépségek közé, és talán éppen ez teszi olyan különlegessé. Büszkén vállalja mediterrán vonásait, dús alakját és természetes megjelenését. Bellucci karrierje során sosem engedett a fiatalító beavatkozások vagy a radikális diéták nyomásának, ezzel üzenve a nőknek, hogy az igazi szépség a természetességben és az önelfogadásban rejlik. Olaszországban és világszerte a nőiesség szimbóluma lett, és gyakran emlegetik a klasszikus olasz filmcsillagok, mint Sophia Loren vagy Gina Lollobrigida méltó utódjaként.

Nemzetközi filmsztár és sokoldalú művész

Monica Bellucci sokoldalúsága nemcsak szépségében, hanem színészi tehetségében is megmutatkozik. Az évek során Bellucci számos műfajban kipróbálta magát, a drámától a sci-fiig, és mindig megőrizte azt az egyedülálló karizmát, amely miatt a közönség és a kritikusok egyaránt elismeréssel illetik.

Bellucci nemcsak olasz és hollywoodi produkciókban tündökölt, hanem francia filmekben is meghatározó szereplővé vált, ezzel elnyerve a világ egyik legelismertebb európai színésznője címet. Az egyik legnagyobb elismerést 2015-ben kapta, amikor a 007-es filmek történetének legidősebb Bond-lánya lett a Spectre című filmben, ahol Daniel Craig oldalán tűnt fel.

A magánélet árnyalatai

Monica Bellucci mindig ügyelt arra, hogy magánéletét távol tartsa a nyilvánosságtól, de Vincent Cassel francia színésszel kötött házasságának minden pillanatát nyomon követte a sajtó. A pár 1999-ben házasodott össze, és két lányuk született, Deva és Léonie. Bár Bellucci és Cassel 2013-ban elváltak, kapcsolatuk a mai napig baráti maradt, és közösen nevelik gyermekeiket.

Bellucci mindig is büszke volt arra, hogy anya, nyíltan beszélt arról, hogyan egyensúlyoz a családi élet és a karrier között. Lányai nevelését és a magánéletét mindig előtérbe helyezte, ugyanakkor színészi karrierje során is újabb és újabb kihívásokra vállalkozott.

Monica Bellucci 60. születésnapja nemcsak az életkor ünnepe, hanem annak az időtálló szépségnek és tehetségnek a megtestesítése, amely túlmutat a hagyományos korhatárokon. Bellucci soha nem félt attól, hogy megmutassa az érett nőiességet, és ezzel inspirálja a nőket arra, hogy minden életkorban bátran vállalják fel önmagukat.

Nem csak karrierje, hanem magánélete is jól alakul: legutóbbi filmje, a Beeetlejuice, beetlejuice rendezőjével, Tim Burtonnel alkotnak egy párt, a róluk készült felvételek alapján Monica ragyog a boldogságtól. 

Monica Belucci, Tim Burton Attend The Red Carpet Maria Calas During The 72th San Sebastian International Film Festival
Monica Belucci és Tim Burton
Forrás: AFP

 

Még mindig nem tudsz betelni Monica Bellucci szépségével? Akkor nézd meg a Malena előzetesét:


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.