Imádnivaló Maffiózók: mi történt azóta a szereplőkkel?

1998 - The Sopranos - TV Set
James Gandolfini
NORTHFOTO - HBO
Maffiózók szereplők sorozat
A világ legszerethetőbb bűnözőjét alakította James Gandolfini a Maffiózók című sorozatban. A Soprano család története évekig közönségkedvenc volt, bájos humorral ábrázolta az Amerikában élő olasz gyökerű família életét, méghozzá mesterien. A Maffiózók sorozat ugyan rég véget ért, de szereplőiknek azóta is rengeteg rajongója a van.

A Maffiózók (The Sopranos) című televíziós sorozat a 2000-es évek egyik legmenőbb sorozata volt, amely nemcsak a maffiatörténetek világát reformálta meg, hanem új szintre emelte a televíziós drámák minőségét is. Az 1999-ben indított sorozat hat évadon keresztül követte Tony Soprano és családjának életét, miközben bemutatta, hogyan próbálja egyensúlyba hozni a családi és maffiózói kötelezettségeit. A sorozat hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, és olyan színészeket tett világhírűvé, mint James Gandolfini, Lorraine Bracco, Michael Imperioli és mások. De mi történt azóta a Maffiózók ikonikus szereplőivel?

maffiózók
 A Maffiózók ugyan rég véget értek, de szereplőiknek azóta is rengeteg rajongója a van
Forrás: Photo12 via AFP

Maffiózók: mi történt azót a szereplőkkel?

James Gandolfini (Tony Soprano)

James Gandolfini, aki a sorozat központi figuráját, Tony Sopranót alakította, a Maffiózók egyik legmeghatározóbb alakja lett. Karaktere, összetettsége, kettőssége és emberi sérülékenysége a televíziózás történetének egyik legemlékezetesebb főszereplőjévé tette. Gandolfini a sorozat befejezése után is folytatta színészi karrierjét, és számos sikeres filmben szerepelt, köztük a Mad man-ben, a Pajzsban, és a Deadwoodban. Sajnos Gandolfini 2013-ban, 51 éves korában váratlanul elhunyt egy szívrohamban, amikor Olaszországban tartózkodott. Halála mélyen megrázta nemcsak a rajongókat, hanem kollégáit és a filmes világot is. 

Set of "The Sopranos" TV series in Brooklyn
James Gandolfini, a sorozat központi figuráját, Tony Sopranót alakította
Forrás: Abaca/ Northfoto/ABACA

 

Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi)

Lorraine Bracco alakította Dr. Jennifer Melfit, Tony Soprano pszichoterapeutáját, aki egyedülálló perspektívát nyújtott a sorozatban. Bracco már a Maffiózók előtt is ismert színésznő volt, különösen a Nagymenők (Goodfellas) című filmben nyújtott alakításáért. A sorozat befejezése után továbbra is aktív maradt a televíziózásban és a filmek világában. Bracco szerepelt a Blue Bloods és a Rizzoli & Isles című sorozatokban, és a színészi karrier mellett a wellness és a táplálkozástudomány foglalkoztatta. 2020-ban kiadott egy könyvet, amely az egészséges életmóddal foglalkozik.

Maffiozók,
Lorraine Bracco alakította Dr. Jennifer Melfit, Tony Soprano pszichoterapeutáját
Forrás: Northfoto/Getty Images

Michael Imperioli (Christopher Moltisanti)

Michael Imperioli, aki Tony Soprano unokaöccsét és védencét, Christopher Moltisantit alakította, a sorozat egyik kulcsfigurája volt. A fiatal maffiózó felívelő, majd tragikus sorsú karaktere Imperioli számára Emmy-díjat hozott, és egy csapásra az egyik legismertebb színésszé tette. A Maffiózók után Imperioli több filmben és televíziós sorozatban is szerepelt, köztük a Life on Mars és a Detroit 1-8-7 című krimisorozatokban. Ezenkívül íróként és rendezőként is aktív: dolgozott forgatókönyveken és színdarabokon egyaránt. Imperioli 2021-ben ismét reflektorfénybe került, amikor szerepet kapott a Fehér Lótusz című sorozat második évadában, ami újabb elismerést hozott számára.

Michael Imperioli, aki Tony Soprano unokaöccsét és védencét, Christopher Moltisantit alakította
Forrás: Northfoto/AFP

Edie Falco (Carmela Soprano)

Edie Falco, aki Tony Soprano feleségét, Carmela Sopranót alakította, a sorozat egyik legkiemelkedőbb női szereplője volt. Erős, de ugyanakkor sérülékeny karaktere, aki a feleség és anya szerepében próbált helytállni egy bűnözői világban, meghozta Falco számára a jól megérdemelt elismerést, több Emmy- és Golden Globe-díjat is nyert. A Maffiózók után Falco továbbra is sikeres maradt a televíziózásban. Legismertebb szerepe a Jackie nővér című sorozatban volt, ahol egy szenvedélybeteg ápolónőt alakított, és ami újabb díjakat hozott alakításáért. 

maffiozók
Edie Falco, aki Tony Soprano feleségét, Carmela Sopranót alakította
Forrás: Northfoto/AFP

Tony Sirico (Paulie Gualtieri)

Tony Sirico, aki Paulie Gualtierit, Tony Soprano hűséges, de kiszámíthatatlan alvezérét alakította, a Maffiózók egyik legszínesebb karaktere volt. Sirico, aki a sorozat előtt ismertebb volt mellékszerepeiről és maffiafilmes alakításairól, a Maffiózók után is folytatta színészi karrierjét.  A sorozat után Sirico számos kisebb szerepet kapott különféle filmekben és sorozatokban, köztük a Family Guy című animációs sorozatban is, ahol egy karakter hangját kölcsönözte. Sirico 2022-ben hunyt el, de Paulie karaktere a mai napig az egyik legemlékezetesebb figura marad a sorozat rajongóinak.

Tony Sirico, aki Paulie Gualtierit, Tony Soprano hűséges, de kiszámíthatatlan alvezérét alakította
Forrás: Northfoto/Getty Images

Steven Van Zandt (Silvio Dante)

Steven Van Zandt, aki Tony Soprano tanácsadóját és hűséges barátját, Silvio Dantét alakította, a zenei világban is jól ismert. Van Zandt Bruce Springsteen zenekarának, az E Street Band-nek gitárosa, zenei karrierjét a Maffiózók befejezése után is folytatta. A színészi karrierjét sem hagyta abba: főszerepet vállalt a Lilyhammer című sorozatban, amely egy norvég komikus-dráma volt egy amerikai maffiózóról, aki tanúvédelmi programban Norvégiába kerül. A sorozat nagy sikert aratott, és Van Zandt ismét bizonyította, hogy a zene mellett a televíziós drámában is otthonosan mozog.

Steven Van Zandt, aki Tony Soprano tanácsadóját és hűséges barátját, Silvio Dantét alakította
Forrás: Northfoto/AFP

Adriana La Cerva (Drea de Matteo)

Drea de Matteo a Sopranosban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott. Szerepelt a Született feleségekben, a Sons of Anarchyban, de a karrierje ellenére folyamatos anyagi nehézségei voltak. 2015-ben elvesztette manhattani otthonát egy gázrobbanás miatt, végül 2022-ben az OnlyFans-en kötött ki, állítása szerint azért nem tudott dolgozni, mert nem volt hajlandó beoltatni magát. Hatalmas botrány tört ki abból, hogy profilját a 13 éves fia szerkeszti.  

Drea de Matteo a Sopranosban nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott
Forrás: IMDb/AFP

Dominic Chianese (Junior Soprano)

Dominic Chianese, aki Tony Soprano nagybátyját, a betegeskedő, de veszélyes Junior Sopranót alakította, a Maffiózók egyik legjellegzetesebb mellékszereplője volt. Chianese a sorozat után is aktívan dolgozott, több televíziós és filmes projektben is szerepet vállalt, többek között a The Good Wife című sorozatban. Emellett Chianese ismert énekes is, és a sorozat után több zenei projektben is részt vett. Az idős színész még mindig aktív, és továbbra is elismert figura a színházi és televíziós világban.

Dominic Chianese, aki Tony Soprano nagybátyját, a betegeskedő, de veszélyes Junior Sopranót alakította
Forrás: IMDb/Getty Images

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.