Matthew Perry halála: bűnösnek vallotta magát az orvos, aki ketamint írt fel a színésznek

nyomozás Matthew Perry ketamin
Dr. Mark Chavez bűnösnek vallotta magát a Matthew Perry halálának ügyében. Az orvos akár 10 év börtönbüntetés is számíthat.

Mark Chavez  egyike annak a két orvosnak, akiket Matthew Perry 2023 októberében bekövetkezett halálával kapcsolatban vádoltak meg. A férfi bűnösnek vallotta magát ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben. Az orvosra akár 10 év börtönbüntetés is vár, de az ítélethirdetésre csak 2025. április 2-án kerül sor. Az ítélethirdetésig Chavez 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon maradhat. Lemondott az útleveléről és az orvosi engedélyéről, vállalta, hogy nem praktizál orvosként.

Matthew Perry otthona senkinek nem kell
Matthew Perry halálát a ketamin akut hatása okozta
Forrás: Getty Images

Chavez nagyon sajnálja, ami Matthew Perryvel történt

Chavez korábban elfogadta a vádalkut, amikor augusztus 30-án először jelent meg a Los Angeles-i szövetségi bíróságon. Aláírt egy megállapodást, amelyben bűnösnek vallja magát a ketamin nevű sebészeti érzéstelenítő terjesztésére irányuló összeesküvésben.

„Hihetetlenül bűntudata van, nemcsak azért, mert ez a dolog Matthew Perryvel történt, hanem mert bárkivel megtörténhetett” - mondta akkor Chavez ügyvédje, Matthew Binninger. „Megtesz mindent, ami tőle telik, hogy helyrehozza a hibát, ami történt."

Arra a kérdésre, hogy mit mondana Perry családjának, ha lehetősége lenne rá, Binninger így válaszolt: „Attól tartok, erre a kérdésre nem tudok másként válaszolni, minthogy hihetetlenül sajnáljuk, hogy valaki elvesztette az életét. Nem számít, hogy híresség volt, tudom, hogy mindenki szerette. Szégyen, ami történt."

Perryt 54 évesen találták holtan Pacific Palisades-i otthonában 2023. október 28-án. A halálát látszólag fulladás okozta, ám később kiderült, hogy a ketamin felelős a tragédiáért. Perry ketamin infúziós terápiát kapott szorongás és depresszió kezelésére, ám az utolsó kezelés másfél héttel a halála előtt volt. Megállapították, hogy a ketamint, amelyet Perry a halála előtt fogyasztott, nem törvényesen írta fel orvos.

Dr. Chavezt és négy másik személyt - Dr. Salvador Plasenciát, Erik Fleminget, Perry asszisztensét, Kenneth Iwamasát és Javeen Sanghát, a „Ketamine Királynő” néven ismert drogterjesztőt - augusztus 15-én tartóztatták le a színész halálával kapcsolatban.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.