Alain Delon gyönyörű szerelmei: ezek a nők játszottak fontos szerepet a legenda életében - FOTÓK

elhunyt alain delon Alain Delon Romy Schneider szerelem
A francia film ikonikus alakja nemcsak filmszerepeivel, hanem magánéletével is gyakran a figyelem középpontjába került. A színész számos híres nővel folytatott kapcsolatot, szerelmi élete tele volt szenvedéllyel, drámával és tragédiákkal.

Alain Delon nemcsak a filmvásznon alakított szívtiprót, a való életben sem állt messze tőle ez a szerep. Szerelmi élete olyan volt, mint egy hollywoodi film: tele szenvedéllyel, mély érzelmekkel és néha fájdalommal. Összegyűjtöttük azokat a gyönyörű nőket, akik meghatározó szerepet játszottak Delon életében.

French Actor Alain Delon
Elhunyt Alain Delon
Forrás: Getty Images

Alain Delon legnagyobb szerelme: Romy Schneider

Alain Delon és Romy Schneider kapcsolata a filmtörténet egyik legismertebb és legtragikusabb szerelmi története. A két színész 1958-ban találkozott a Christine című film forgatásán, és szinte azonnal egymásba szerettek. Románcuk gyorsan kibontakozott, 1959-ben el is jegyezték egymást. Kapcsolatuk 1963-ban véget ért, amikor is Delon levélben közölte Romyval, hogy megnősül, elveszi Nathalie Barthélemyt, aki terhes lett tőle. A színésznő depressziós lett, nyugtatókat szedett és inni kezdett. Később férjhez ment, született egy fia, de a házassága balul sült el, férje öngyilkos lett. Romyt a filmezés ebben az időben nem nagyon érdekelte, a vászonra csak Delon kedvéért tért vissza. Ekkor készült el a nagysikerű Medence című film. A két színész között a forgatáson még mindig izzott a levegő, de a szerelem már nem éledt újra. Innentől kezdve barátságban éltek, segítették egymást. Delon akkor is ott volt a színésznő mellett, amikor az egy balesetben elvesztette a fiát. Schneider 1982-ben bekövetkezett halála után Delon élete szerelmének nevezte őt. 

Cannes film festival 1962, prize list, Alain Delon, Romy Schneider
Alain Delon és Romy Schneider 1962-ben Cannesban
Forrás: Getty Images

Nathalie Delon

Nathalie Delon volt Alain Delon egyetlen törvényes felesége. A pár 1964-ben kötött házasságot, miután Nathalie (született Francine Canovas) teherbe esett Delontól. A nő akkor házas volt, és édesanya, Guy Barthelemyvel egy kislánya született. Delon és Nathalie házassága is viharos volt, a színész többször is félrelépett, ami feszültséget okozott kapcsolatukban. Házasságukból egy fiú, Anthony Delon született. A pár 1969-ben szakított. Nathalie is furcsa módon értesült arról, hogy a színész válni akar tőle, a tévéből tudta meg a hírt. A viharos válás ellenére baráti kapcsolatban maradtak, Nathalie a színész vezetéknevét is megtartotta, és későbbi nyilatkozataiban gyakran hangoztatta, hogy Delon iránti érzései sosem múltak el teljesen.

Alain et Nathalie Delon à Paris en 1965, Alain Delon, Nathelie Delon
Alain Delon és Nathalie 1965-ben
Forrás: Getty Images

Mireille Darc

Mireille Darc és Alain Delon 1968-ban kezdtek el randizni, és több mint tizenöt évig éltek együtt. Kapcsolatuk alatt Delon a fénykorát élte, és Darc karrierje is szorosan összefonódott a színészével. Darc erős, független nő volt, aki Delon mellett is megőrizte egyéniségét. Kapcsolatuk alatt több közös filmet is készítettek, a legismertebb talán a Borsalino volt. Az 1980-as években Darc karrierjét megszakította egy autóbaleset, melynek következtében nyílt szívműtétet hajtottak végre rajta. A színésznő egészsége nagyon megromlott, ezzel együtt a Delonnal való kapcsolata is kihűlt. Darc az 1990-es években tért vissza a televíziózáshoz, ekkor ismerhette meg a hazai közönség is, a Megperzselt szívekben alakított nagyot Hélène szerepében. 

Alain Delon, Mireille Darc
Alain Delon és Mireille Darc a Borsalino premierjén 1970-ben
Forrás: Getty Images

Nico

Nico, a német énekesnő és modell, rövid, de szenvedélyes kapcsolatban él Delonnal az 1960-as évek elején. Kapcsolatukból egy fiú, Ari Boulogne (eredeti nevén Christian Aaron Päffgen) született, akit Nico mindig is Delon fiaként emlegetett. A színész soha nem ismerte el hivatalosan az apaságot, annak ellenére, hogy Ari Delon kiköpött mása volt. A fiú sorsa nem alakult jól, édesanyja bohém élete miatt a nagymamája, Alain Delon édesanyja nevelte. Az asszony hivatalosan is örökbe fogadta második férjével, ekkor lett Ari vezetékneve Boulogne. A fiú 17 éves megszökött, és csatlakozott anyjához, bejárták a világot. A művészvilág nagy hatással volt rá, rászokott a heroinra. Anyja halála 1988-as halálát követően végleg elindult a lejtőn, többször járt elvonón és sok időt töltött különböző pszichiátriai osztályokon. 2023 májusában halt meg

Nico
Nico
Forrás: Getty Images

Anne Parillaud

Anne Parillaud és a nála 25 évvel idősebb Alain Delon viszonya 1980-ben kezdődött, és két évig tartott. Bár a kapcsolatuk viszonylag rövid volt, Parillaud Delont egy mélyen érző és összetett személyiségként jellemezte. A színésznő karrierje szárnyalt a kapcsolatuk alatt, és Delon végig támogatta őt szakmai fejlődésében. Együtt szerepeltek abban a két bűnügyi akciófilmben, melyeket Delon maga rendezett: az Egy zsaru bőréért című alkotásban (1981) és A kíméletlenben (1983). Kapcsolatuk lezárása után is baráti viszonyban maradtak.

Alain Delon et Anne Parillaud en 1982
Alain Delon és Anne Parillaud 1982-ben
Forrás: Getty Images

Rosalie van Breemen

Alain Delon az 1990-es évek elején találta meg a szerelmet a holland modellel és műsorvezető, Rosalie van Breemen személyében. A cannes-i filmfesztiválon mutatták be őket egymásnak, és az első percben megpecsételődött a sorsuk. Delon és van Breemen több mint egy évtizeden át együtt éltek, két gyermekük született (Anouchka és Alain-Fabien). A házaspár az európai előkelőségek közé tartozott, gyakran vettek részt csillogó eseményeken. Hosszú kapcsolatuk ellenére végül 2002-ben elváltak útjaik. Kapcsolatuk békésen ért véget, és Delon továbbra is szoros kapcsolatban maradt gyermekeivel, különösen Anouchkával, aki a színész életének egyik legfontosabb szereplőjévé vált.

Rosalie van Breemen, Alain Delon
Rosalie van Breemen és Alain Delon 1995-ben
Forrás: Getty Images

Alalin Delon és Anouchka:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.