Kiderült, mikor vesz részt legközelebb nyilvános eseményen Katalin hercegné

Olympics 2012 - Duchess of Cambridge attends Gymnastics, Katalin hercegné
Northfoto -
visszatérés katalin hercegné rákbetegség kemoterápia
A walesi hercegné idén visszalépett a királyi feladatoktól, 2024-ben eddig mindössze két nyilvános szereplést vállalt. Katalin hercegné márciusban hozta nyilvánosságra, hogy megelőző kemoterápián vesz részt, és hogy a kezelés korai szakaszában van.

A háromgyerekes hercegné a családjával együtt jelent meg az idei Trooping the Colour elnevezésű rendezvényen június 15-én, majd a múlt hónapban Sarolta hercegnővel vett részt a wimbledoni férfi döntőn is. A visszatérésével kapcsolatos sok találgatás után egy bennfentes megosztotta, hogy Katalin hercegné visszatérése nem valószínű a közeljövőben, de a kiemelt királyi eseményeken részt vehet.

Trooping The Colour 2024 Katalin hercegné
Katalin hercegné a családjával együtt jelent meg az idei Trooping the Colouron
Forrás: Getty Images/Trooping The Colour 2024

Katalin hercegné még nem elég erős a visszatéréshez

Egy forrás elmondta, hogy Katalin hercegné valószínűleg továbbra is részt vesz a majd a királyi család többi tagjával együtt a brit nemzeti eseményeken, például az Emlékezés Vasárnapján. A visszatérésével kapcsolatban az Expressnek egy másik forrás szintén azt mondta: „Még nem tartunk ott. Amikor utoljára a Trooping the Colour előtt hallottunk róla, azt mondta, hogy a kezelése a nyáron is folytatódik, és ez így is van. Ahogy ő maga is elmondta, még nincs túl a nehezén. Mindenki számára nehéz a fizikai felépülés a kezelés befejezése után. Ez nem olyan, mintha egy kapcsolót kapcsolnánk át”.

Katalin hercegné, miután június 14-én közleményben tudatta, hogy részt vesz a másnapi Trooping the Colour elnevezésű rendezvényen, és egyúttal tájékoztatta rajongóit az egészségi állapotáról.

Katalin hercegné akkor a következő szavakkal köszönte meg a britek szeretetét és betegsége miatti aggodalmait: 

„Elképesztő volt számomra az a sok kedves üzenet, ami az elmúlt hónapokban a támogatásról és a bátorításról szólt. Ez tényleg nagyon sokat jelentett Vilmosnak és nekem, és mindkettőnket átsegített a nehezebb időszakokon. Jól haladok, de mindenki, aki kemoterápián megy keresztül, tudja, hogy vannak jó és rossz napok. A rossz napokon az ember gyengének és fáradtnak érzi magát, és kénytelen hagyni a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni belőle. A kezelésem még tart, és még néhány hónapig tartani is fog. Azokon a napokon, amikor elég jól érzem magam, öröm az iskolai életbe bekapcsolódni, személyes időt tölteni azokkal a dolgokkal, amelyek energiát és pozitivitást adnak nekem, valamint végezni egy kis otthoni munkát”.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.